Meest voorkomende infectie bij honden?

Orale infecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. Tandsteen en gingivitis behoren tot de meest voorkomende orale problemen, terwijl de ernstigere parodontitis, zoals abcessen, vaker voorkomen bij oudere honden in de latere stadia van hun leven.

Meest voorkomende infectie bij honden?

Orale infecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. Tandsteen en gingivitis behoren tot de meest voorkomende orale problemen, terwijl de ernstigere parodontitis, zoals abcessen, vaker voorkomen bij oudere honden in de latere stadia van hun leven. Dit is een darminfectie die zeer besmettelijk is en zowel wilde als gedomesticeerde honden treft. Het virus is beperkt tot de bovenste twee derde van de dunne darm.

Vaak zijn er mogelijk geen symptomen en zal de infectie vanzelf verdwijnen. Deze infectie kan echter problematisch zijn voor puppy's en honden die andere infecties hebben, zoals parvovirus. Hondenziekte is een zeer ernstige virale ziekte. Het kan door de lucht worden overgedragen van hond op hond.

Het is zeer besmettelijk en er is geen remedie bekend, daarom is het erg belangrijk dat u uw hond ertegen laat vaccineren. Als u vermoedt dat uw hond hondenziekte heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Breng uw hond niet naar de dierenartsen voordat u de receptioniste op de hoogte heeft gesteld, anders kan uw huisdier andere honden infecteren. Hepatitis bij honden, algemeen bekend als de ziekte van Rubarth, is een virale ziekte die vaak wordt aangezien voor hondenziekte.

Het kan worden overgedragen via uitwerpselen, urine, bloed en speeksel. Als u vermoedt dat uw hond hondenhepatitis heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Laat hem niet in contact komen met een andere hond en ruim zijn uitwerpselen op. Canine Influenza is een zeer besmettelijke respiratoire virale infectie die kennelhoest kan veroorzaken.

Het wordt gemakkelijk overgedragen tussen honden in de nabijheid van elkaar. Canine para-influenza is een besmettelijk respiratoir virus dat kan worden overgedragen via contact met geïnfecteerde honden, gedeelde kommen en beddengoed. Het virus kan zich snel verspreiden tussen honden die in nauw contact worden gehouden, zoals honden in kennels. Uw dierenarts zal u antibiotica geven om uw hond te behandelen.

Als u vermoedt dat uw hond Canine Para-influenza heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Ook bekend als tracheobronchitis bij honden, is kennelhoest een zeer besmettelijke en besmettelijke ziekte. Het wordt door de lucht overgedragen, meestal in gebieden met een dichte populatie honden, zoals een kennel of een show. De behandeling voor kennelhoest wordt meestal toegediend als neusspray, hoewel er een injectie beschikbaar is voor honden die het buitengewoon ongemakkelijk vinden.

Leptospirose wordt veroorzaakt door een bacterie en wordt meestal opgelopen door besmet water, dus probeer te voorkomen dat uw hond uit plassen, vijvers, meren, reservoirs of kanalen drinkt. De bacterie komt voornamelijk uit de urine van ratten, varkens en runderen, waardoor boerderijen de meest waarschijnlijke plaats zijn voor de overdracht van de ziekte. Als u vermoedt dat uw hond leptospirose heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Canine parvovirus is een levensbedreigende en zeer besmettelijke virale ziekte.

Het kan worden opgelopen door geïnfecteerde hondenuitwerpselen, voer- en waterkommen, kleding en tapijten. Het is erg belangrijk dat u uw hond laat vaccineren tegen parvovirus, omdat deze zeer besmettelijk is en maandenlang op voorwerpen kan leven. Het kan heel eng en verwarrend zijn om erachter te komen dat een geliefde kanker heeft. Wanneer die geliefde uw hond is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen kunnen hebben over de beste manier om de ziekte te behandelen.

Het is altijd een goed idee om een second opinion te zoeken, misschien bij een veterinaire oncoloog, en zorgvuldig uw opties te bekijken. Kanker is een klasse ziekten waarbij cellen ongecontroleerd groeien, het omliggende weefsel binnendringen en zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Net als bij mensen kunnen honden verschillende soorten kanker krijgen. De ziekte kan worden gelokaliseerd (beperkt tot één gebied, zoals een tumor) of gegeneraliseerd (verspreid door het lichaam).

Kanker is een „multifactoriële ziekte”, wat betekent dat er geen enkele oorzaak bekend is. We weten echter dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker bij honden. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw hond een van de klinische symptomen vertoont die in de bovenstaande lijst worden genoemd. Als uw hond de diagnose kanker krijgt, kunt u een veterinaire oncoloog raadplegen, vaak in dienst van gespecialiseerde dierenartspraktijken en onderwijsziekenhuizen.

Diabetes bij honden is een complexe ziekte die wordt veroorzaakt door ofwel een tekort aan het hormoon insuline of een ontoereikende reactie op insuline. Nadat een hond heeft gegeten, breekt zijn spijsverteringsstelsel voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose, dat door insuline in zijn cellen wordt gevoerd, een hormoon dat door de alvleesklier wordt afgescheiden. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel. Het resultaat is hyperglycemie, die, indien onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat diabetes als een beheersbare aandoening wordt beschouwd en dat veel diabetische honden een gelukkig, gezond leven kunnen leiden. De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. Honden met diabetes type I hebben insulinetherapie nodig om te overleven. De exacte oorzaak van diabetes is onbekend.

Auto-immuunziekte, genetica, obesitas, chronische pancreatitis, bepaalde medicijnen en abnormale eiwitafzettingen in de alvleesklier kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte. Om diabetes goed te diagnosticeren, verzamelt uw dierenarts informatie over klinische symptomen, voert een lichamelijk onderzoek uit en controleert u bloedonderzoek en urineonderzoek. Hoewel een bepaalde vorm van diabetes, het type dat wordt aangetroffen bij honden jonger dan een jaar, wordt geërfd, kunnen goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging een lange weg helpen om de ontwikkeling van diabetes te voorkomen. Afgezien van andere negatieve effecten, is het bekend dat obesitas bijdraagt aan insulineresistentie.

Als u vermoedt dat uw hond diabetes heeft Als uw hond abnormale klinische symptomen vertoont zoals hierboven vermeld, maak dan onmiddellijk een afspraak om uw dierenarts te raadplegen. Als een diabetische hond niet wordt behandeld, kan hij secundaire gezondheidsproblemen krijgen, zoals staar en ernstige urinewegproblemen. Uiteindelijk kan onbehandelde diabetes coma en de dood veroorzaken. Hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier.

De wormen reizen door de bloedbaan en beschadigen slagaders en vitale organen terwijl ze uiteindelijk hun reis naar de vaten van de long en de hartkamer voltooien ongeveer zes maanden na de eerste infectie. Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond leven. Hartwormziekte is ernstig en kan fataal zijn. Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van luchtweginfecties te beschrijven, zowel viraal als bacterieel, dat ontsteking van de stembox en luchtpijp van een hond veroorzaakt.

Het is een vorm van bronchitis en lijkt op een verkoudheid op de borst bij mensen. Hoewel het meestal vanzelf opruimt, is kennelhoest zeer besmettelijk voor andere honden. De meeste kennels gaan niet aan boord van een huisdier zonder bewijs van een recente vaccinatie tegen para-influenza en Bordetella, twee van de belangrijkste oorzaken van kennelhoest. Honden meer vatbaar voor kennelhoest Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken.

Het virus valt snel delende cellen in het lichaam van een hond aan, waardoor het darmkanaal het meest wordt aangetast. Parvovirus valt ook de witte bloedcellen aan en wanneer jonge dieren besmet zijn, kan het virus de hartspier beschadigen en levenslange hartproblemen veroorzaken. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest. Parvo is bestand tegen veel typische ontsmettingsmiddelen en kan moeilijk uit te roeien zijn.

Rabiës is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren kan aantasten, inclusief katten, honden en mensen. Deze vermijdbare ziekte is gemeld in elke staat behalve Hawaï. Er is een goede reden dat het woord „hondsdolheid” angst bij mensen oproept zodra de symptomen verschijnen, hondsdolheid bijna 100% fataal is. Er zijn verschillende routes gemeld voor overdracht van het rabiësvirus.

Er is geen behandeling of genezing voor hondsdolheid zodra de symptomen optreden. Hoewel de naam anders suggereert, wordt ringworm helemaal niet veroorzaakt door een worm, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische haaruitval bij een hond en kan zich ook verspreiden naar andere dieren en naar mensen. Behandeling van ringworm hangt af van de ernst van de infectie.

Als u merkt dat uw hond vaak aan zijn oren krabt of herhaaldelijk hoofd kantelt of trilt, moet u waarschijnlijk zijn oren laten controleren op een infectie. Andere indicatoren kunnen verlies van vacht, geur en roodheid of zwelling van de gehoorgang zijn. Als oorinfecties zich opnieuw voordoen, bestaat er ook een kans op betrokkenheid van allergieën. Sommige dingen die u kunt doen om oorinfecties te voorkomen, zijn de oren van uw honden grondig drogen nadat u in water bent geweest, een hondenreinigingsoplossing gebruiken om de oren van uw huisdieren regelmatig schoon te maken en eventuele allergieën op de juiste manier te beheersen.

Naarmate honden soms ouder worden, vertonen ze artritis en gewrichtspijn, vooral in combinatie met gewichtstoename die niet gezond is voor hun grootte. Enkele andere mogelijke oorzaken van stijfheid en pijn in gewrichten kunnen overbelasting, bacteriële encefalitis of parasitaire infestaties zijn. Enkele mogelijke indicatoren van ontsteking en stijfheid zijn ongemakkelijke gangen, terughoudendheid om op te staan, stijfheid van ledematen, zwelling, spierspasmen, depressie of merkbare vermoeidheid. De behandeling hangt af van de aandoeningen die door uw dierenarts zijn vastgesteld.

Lees hier voor meer informatie over hoe u uw hond comfortabeler kunt maken bij pijn door stijfheid of ontsteking. In tegenstelling tot de naam is ringworm een zeer besmettelijke schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Bij honden kan het ook leiden tot haaruitval. Ringworm kan zich helaas ook gemakkelijk van hond naar mens verspreiden.

Wat wel correleert met de naam van deze aandoening, zijn de cirkelvormige vlekken die het creëert die soms rood zijn in het midden, die worden gebruikt om deze ziekte te helpen identificeren. Andere kenmerken om op te letten zijn huidletsels die het meest voorkomen op het hoofd, oren, poten en voorpoten, hoewel het mogelijk is voor honden om deze ziekte te dragen en helemaal geen symptomen hebben. Honden die minder dan een jaar oud zijn, ondervoeding hebben gehad of immuungecompromitteerd zijn, lopen ook een hoger risico om ringworm op te lopen. Behandelingspraktijken voor ringworm zijn afhankelijk van de ernst van de infectie en moeten worden gediagnosticeerd door een professional.

De titel van deze ziekte beschrijft helaas in feite een parasitaire worm die leeft in het hart en de slagaders van geïnfecteerde dieren. Hartworm is een ziekte die door muggen van het ene dier op het andere wordt overgedragen. Screening op hartworm moet jaarlijks worden uitgevoerd door middel van bloedonderzoek. Heel verontrustend reizen deze parasieten door de bloedbaan, beschadigen slagaders en organen en verspreiden zich meestal na zes maanden helemaal naar het hart en de longen.

Symptomen kunnen gewichtsverlies, vermoeidheid, moeizame ademhaling, hoesten, braken of helemaal geen symptomen zijn. Deze aandoening is gelukkig echter gemakkelijk te voorkomen met goedkope medicatie, maar als het onbehandeld blijft, kan dit fataal zijn. Niet echt een worm, deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie in de bovenste laag van de huid. Het is zeer besmettelijk en kan worden doorgegeven onder honden, katten, paarden, andere dieren en mensen.

Je kunt het ook samentrekken van oppervlakken die een besmet huisdier of persoon heeft aangeraakt, vooral als je veel hebt gezweet of een lichte huidschuring hebt. Het veroorzaakt een ringvormige, jeukende rode uitslag die droog en schilferig kan zijn, of nat en knapperig. Sykes zegt dat ringworm moeilijk te voorkomen kan zijn, maar goed reageert op de behandeling. Hoewel infectie meestal het gevolg is van het eten van besmet voedsel, kunnen huisdieren ook salmonella via hun ontlasting verspreiden.

Reptielen zoals hagedissen, slangen en schildpadden zijn waarschijnlijk bronnen van deze infectie, evenals kuikens en eendjes. Honden, katten, vogels en paarden mogen het ook dragen. Tekenen en symptomen kunnen maagpijn, diarree en koorts zijn. Dit is een groot gezondheidsprobleem, vooral voor oudere honden, omdat het echt van invloed kan zijn op de manier waarop ze zien.

Een cataract is een ondoorzichtigheid of troebelheid van de lens die voorkomt dat licht het netvlies bereikt, wat leidt tot een verminderd gezichtsvermogen. Cataract kan zich ontwikkelen in één of beide ogen en ze kunnen langzaam of snel vorderen, wat leidt tot visusstoornissen en zelfs blindheid. Tekenen van een cataract zijn onder meer een witachtig, blauw of grijs gebied in het midden van het oog en gedragsveranderingen met betrekking tot verminderd gezichtsvermogen. Omdat honden hun scherpe gehoor- en reukzin kunnen gebruiken om verlies van gezichtsvermogen te compenseren, kan het voor een huisdiereigenaar moeilijk zijn om staar in een vroeg stadium op te sporen.

Het is niet alleen ouderdom die deze gezwellen in het oog teweeg zal brengen. Cataract kan zich ontwikkelen nadat het oog een trauma heeft gehad of kan worden veroorzaakt door een ziekte. Staar bij honden kan zelfs aanwezig zijn wanneer de hond voor het eerst wordt geboren, of kan zich ontwikkelen in de eerste paar weken van het leven van een puppy. Lees hier meer over staar bij honden.

Artritis, een algemene term voor abnormale veranderingen in een gewricht, is een veel voorkomende aandoening bij oudere honden. In feite lijdt 1 op de 5 Australische honden op een bepaald moment tijdens hun leven aan artritis. Het is een belangrijke oorzaak van chronische pijn bij oudere honden en kan leiden tot blijvende gewrichtsschade. De meest getroffen gewrichten bij honden zijn de heupen, knieën, schouders en ellebogen.

U zult merken dat uw hond langzamer op de been komt (vooral's ochtends of bij koeler weer) en veel minder actief zal zijn dan vroeger. Het is vaak heel moeilijk te zeggen of uw hond lijdt aan artritis. Hoewel het erg pijnlijk is, kan uw hond zijn pijn en ongemak verbergen, vooral in de vroege stadia. Oefening, gewichtsbeheersing en medicijnen tegen artritis kunnen er allemaal toe leiden dat uw hond de pijn van artritis kan overwinnen.

Lees hier meer over artritis bij honden. Oorontstekingen komen zeer vaak voor bij honden, vooral bij rassen met lange oren en bij honden die veel tijd buiten doorbrengen. Lees hier meer over oorontstekingen bij honden. Kennelhoest komt veel voor bij honden die zich in drukke omstandigheden bevinden, zoals in het dierenasiel, dierenarts of in de accommodatie voor huisdieren.

Helaas is het een zeer besmettelijke ziekte die zich gemakkelijk tussen dieren verspreidt via druppeltjes in de lucht of contact met een besmet oppervlak (water, voerbak of contact met een andere hond). Gelukkig, hoewel kennelhoest slecht kan klinken, komt het voor ons overeen met verkoudheid en is het meestal niet ernstig of levensbedreigend. De beste manier om voor uw huisdier te zorgen met kennelhoest is door hem rust en voldoende goed voedsel en water te geven. Mogelijk krijgt u antibiotica van uw dierenarts om het omver te werpen als het geval van uw hond bijzonder ernstig is.

Bekijk onze vaccinatiegids voor honden voor informatie over het voorkomen van kennelhoest. Lees hier meer over kennelhoest bij honden. Diarree - frequente vloeibare of losse stoelgang - komt veel voor bij honden, grotendeels omdat het kan worden veroorzaakt door een aantal oorzaken, waarvan sommige ernstig, en andere niet meer dan een verandering in dieet of een gevoelige maag. In ernstigere gevallen kan uitdroging optreden en dit kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, waaronder zwakte, inspanningsintolerantie en zelfs instorting en epileptische aanvallen.

In de meeste gevallen neemt diarree na verloop van tijd af, een goed dieet en voldoende rust. Chronische diarree kan echter een symptoom zijn van een onderliggende ziekte zoals inflammatoire darmaandoeningen, nier- of leverziekte, infecties of zelfs kanker. Als de aandoening een week of langer aanhoudt, is het tijd om naar uw dierenarts te gaan voor een controle. Lees hier meer over hondendiarree.

Een andere veel voorkomende aandoening bij Australische honden en een aandoening die vaak niet serieus genoeg wordt genomen, is obesitas. Overzeese studies hebben aangetoond dat maar liefst 50% van de honden momenteel overgewicht heeft. Obesitas is een van de grootste oorzaken van ernstige langdurige ziekte bij honden. Als uw hond zwaarlijvig is, riskeert hij allerlei gerelateerde aandoeningen te ontwikkelen, zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, artritis en nog veel meer.

Het goede nieuws is dat u het gewicht van uw hond kunt verminderen. Er wordt aangenomen dat 95% van de gevallen van obesitas kan worden gecorrigeerd door het dieet en het trainingsregime van de hond te beheersen. Praat met uw dierenarts als u denkt dat uw hond te zwaar kan zijn. Bamba, nu een oudere hond, is verzekerd bij Bow Wow Meow vanaf het moment dat hij een puppy was.

Toen hij 11 jaar oud was, scheurde hij een ligament van het voorbeen omdat hij van het bed viel. Bow Wow Meow maakte het claimen van de kosten van zijn behandeling gemakkelijk, zodat zijn mensen zich konden concentreren op het helpen van Bamba om beter te worden. Andrew nam Sandy mee voor röntgenfoto's nadat ze mank begon te lopen. Er werd vastgesteld dat ze een gescheurd kruisband in het linkerbeen had en een operatie nodig had.

Na 6 maanden herstel en het laden van het andere been was nog een kniereconstructie nodig. Andrew is dankbaar dat Bow Wow Meow fantastisch en behulpzaam was, en leek echt om Sandy te geven. Susanne Sullivan redde Milly op 18-jarige leeftijd. Ze besloot een huisdierenverzekering af te sluiten en was blij dat ze dat deed, want op 6-jarige leeftijd ontwikkelde Milly een agressieve vorm van kanker in haar poot, die sindsdien is teruggekeerd.

Bow Wow Meow heeft 80% van haar veterinaire kosten op beide rekeningen terugbetaald en ze is erg dankbaar dat ze de keuze heeft gemaakt om Milly te verzekeren. Een ernstige snee of snijwond is een wond die wordt veroorzaakt door het scheuren van huid en andere lichaamsweefsels. Klein trauma kan alleen de huid beschadigen, terwijl ernstig trauma diepere spieren en pezen kan beschadigen en de kans op bloedingen of infecties kan veroorzaken. Een huidinfectie is een bacteriële infectie die intense jeuk kan veroorzaken, wat tot ongemak leidt.

De onderliggende oorzaak van de huidinfectie kan ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de hond, afhankelijk van de ziekte. Urineweginfecties worden meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. De meeste gevallen van bacteriële cystitis stijgen op, wat betekent dat de aanstootgevende bacteriën voortkomen uit het eigen darmkanaal van de hond en opstijgen naar de blaas. Artritis beïnvloedt het gladde kraakbeen van het gewricht, dat is de bedekking van bot in de gewrichten die verantwoordelijk is voor de soepele, niet-pijnlijke beweging van gewrichten.

Wanneer het versleten raakt, worden ruwe botoppervlakken blootgelegd en wrijven ze tegen elkaar. Het kan gedurende een levensduur of als gevolg van letsel optreden. Obesitas wordt gedefinieerd als de overmatige ophoping van lichaamsvet. Tussen 25 en 40 procent van de honden wordt als zwaarlijvig beschouwd of zal waarschijnlijk zwaarlijvig worden, waardoor het een van de meest voorkomende voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen bij honden in onze samenleving is.

In het verleden waren hartwormen een veel voorkomende parasiet die honden trof, maar moderne medicijnen voorkomen nu dat de meeste gevallen zich in Australië voordoen. Voedselallergie is een steeds vaker voorkomend probleem bij honden, dat op elke leeftijd kan beginnen, zelfs als de ingrediënten niet nieuw voor hen zijn. Braken is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem voor honden, met tientallen mogelijke oorzaken, van infectie of darmparasieten tot pancreatitis, nierfalen, zonnesteek, een obstructie in de maag of darm of vergiftiging. De twee meest voorkomende oorzaken zijn de bacterie Bordetella bronchiseptica en het canine para-influenzavirus.

Als hondenouder is het belangrijk om de tekenen en symptomen van veel voorkomende ziekten te herkennen, zodat u zo snel mogelijk veterinaire hulp kunt zoeken voor uw hondenvriend. Het is een van de meest voorkomende infectieziekten ter wereld bij honden en wordt veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Huidkanker komt vaak voor bij honden, dus let op ongebruikelijke knobbeltjes of vlekken op de huid, oren en ogen van uw hond. Honden van alle leeftijden kunnen last hebben van een reeks medische problemen en ziekten, en we hebben deze handige lijst samengesteld met veelvoorkomende aandoeningen, hoe ze te herkennen en hoe ze kunnen worden behandeld.

Neem uw hond niet mee naar de dierenarts voordat u de receptioniste op de hoogte heeft gesteld, anders kunt u andere honden infecteren. Er zijn veel ziekten en aandoeningen die honden kunnen treffen en het is verrassend om te leren hoe vaak sommige hiervan kunnen voorkomen. Vandaag zullen we kijken hoe typische symptomen van de tien meest voorkomende hondenziekten eruit zien en enkele manieren om ze bij uw hondenmetgezel te voorkomen. Voor meer informatie over veelvoorkomende aandoeningen bij honden, bekijk het artikel van de ASPCA over veelvoorkomende hondenziekten.

Neem uw hond niet mee naar de dierenartsen voordat u de receptioniste op de hoogte heeft gesteld, anders kunt u andere honden besmetten. .