Meest voorkomende ziekten bij honden en katten?

Niet echt een worm, deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie in de bovenste laag van de huid. Het is zeer besmettelijk en kan worden doorgegeven onder honden, katten, paarden, andere dieren en mensen.

Meest voorkomende ziekten bij honden en katten?

Niet echt een worm, deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie in de bovenste laag van de huid. Het is zeer besmettelijk en kan worden doorgegeven onder honden, katten, paarden, andere dieren en mensen. Je kunt het ook samentrekken van oppervlakken die een besmet huisdier of persoon heeft aangeraakt, vooral als je veel hebt gezweet of een lichte huidschuring hebt. Het veroorzaakt een ringvormige, jeukende rode uitslag die droog en schilferig kan zijn, of nat en knapperig.

Sykes zegt dat ringworm moeilijk te voorkomen kan zijn, maar goed reageert op de behandeling. Hoewel infectie meestal het gevolg is van het eten van besmet voedsel, kunnen huisdieren ook salmonella via hun ontlasting verspreiden. Reptielen zoals hagedissen, slangen en schildpadden zijn waarschijnlijk bronnen van deze infectie, evenals kuikens en eendjes. Honden, katten, vogels en paarden mogen het ook dragen.

Tekenen en symptomen kunnen maagpijn, diarree en koorts zijn. Het kan heel eng en verwarrend zijn om erachter te komen dat een geliefde kanker heeft. Wanneer die geliefde uw hond is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen kunnen hebben over de beste manier om de ziekte te behandelen. Het is altijd een goed idee om een second opinion te zoeken, misschien bij een veterinaire oncoloog, en zorgvuldig uw opties te bekijken.

Kanker is een klasse ziekten waarbij cellen ongecontroleerd groeien, het omliggende weefsel binnendringen en zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Net als bij mensen kunnen honden verschillende soorten kanker krijgen. De ziekte kan worden gelokaliseerd (beperkt tot één gebied, zoals een tumor) of gegeneraliseerd (verspreid door het lichaam). Kanker is een „multifactoriële ziekte”, wat betekent dat er geen enkele oorzaak bekend is.

We weten echter dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker bij honden. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw hond een van de klinische symptomen vertoont die in de bovenstaande lijst worden genoemd. Als uw hond de diagnose kanker krijgt, kunt u een veterinaire oncoloog raadplegen, vaak in dienst van gespecialiseerde dierenartspraktijken en onderwijsziekenhuizen. Diabetes bij honden is een complexe ziekte die wordt veroorzaakt door ofwel een tekort aan het hormoon insuline of een ontoereikende reactie op insuline.

Nadat een hond heeft gegeten, breekt zijn spijsverteringsstelsel voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose, dat door insuline in zijn cellen wordt gevoerd, een hormoon dat door de alvleesklier wordt afgescheiden. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel. Het resultaat is hyperglycemie, die, indien onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken. Het is belangrijk om te begrijpen dat diabetes als een beheersbare aandoening wordt beschouwd en dat veel diabetische honden een gelukkig, gezond leven kunnen leiden.

De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. Honden met diabetes type I hebben insulinetherapie nodig om te overleven. De exacte oorzaak van diabetes is onbekend. Auto-immuunziekte, genetica, obesitas, chronische pancreatitis, bepaalde medicijnen en abnormale eiwitafzettingen in de alvleesklier kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte.

Om diabetes goed te diagnosticeren, verzamelt uw dierenarts informatie over klinische symptomen, voert een lichamelijk onderzoek uit en controleert u bloedonderzoek en urineonderzoek. Hoewel een bepaalde vorm van diabetes, het type dat wordt aangetroffen bij honden jonger dan een jaar, wordt geërfd, kunnen goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging een lange weg helpen om de ontwikkeling van diabetes te voorkomen. Afgezien van andere negatieve effecten, is het bekend dat obesitas bijdraagt aan insulineresistentie. Als u vermoedt dat uw hond diabetes heeft Als uw hond abnormale klinische symptomen vertoont zoals hierboven vermeld, maak dan onmiddellijk een afspraak om uw dierenarts te raadplegen.

Als een diabetische hond niet wordt behandeld, kan hij secundaire gezondheidsproblemen krijgen, zoals staar en ernstige urinewegproblemen. Uiteindelijk kan onbehandelde diabetes coma en de dood veroorzaken. Hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier. De wormen reizen door de bloedbaan en beschadigen slagaders en vitale organen terwijl ze uiteindelijk hun reis naar de vaten van de long en de hartkamer voltooien ongeveer zes maanden na de eerste infectie.

Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond leven. Hartwormziekte is ernstig en kan fataal zijn. Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van luchtweginfecties te beschrijven, zowel viraal als bacterieel, dat ontsteking van de stembox en luchtpijp van een hond veroorzaakt. Het is een vorm van bronchitis en lijkt op een verkoudheid op de borst bij mensen.

Hoewel het meestal vanzelf opruimt, is kennelhoest zeer besmettelijk voor andere honden. De meeste kennels gaan niet aan boord van een huisdier zonder bewijs van een recente vaccinatie tegen para-influenza en Bordetella, twee van de belangrijkste oorzaken van kennelhoest. Honden meer vatbaar voor kennelhoest Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken. Het virus valt snel delende cellen in het lichaam van een hond aan, waardoor het darmkanaal het meest wordt aangetast.

Parvovirus valt ook de witte bloedcellen aan en wanneer jonge dieren besmet zijn, kan het virus de hartspier beschadigen en levenslange hartproblemen veroorzaken. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest. Parvo is bestand tegen veel typische ontsmettingsmiddelen en kan moeilijk uit te roeien zijn. Rabiës is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren kan aantasten, inclusief katten, honden en mensen.

Deze vermijdbare ziekte is gemeld in elke staat behalve Hawaï. Er is een goede reden dat het woord „hondsdolheid” angst bij mensen oproept zodra de symptomen verschijnen, hondsdolheid bijna 100% fataal is. Er zijn verschillende routes gemeld voor overdracht van het rabiësvirus. Er is geen behandeling of genezing voor hondsdolheid zodra de symptomen optreden.

Hoewel de naam anders suggereert, wordt ringworm helemaal niet veroorzaakt door een worm, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische haaruitval bij een hond en kan zich ook verspreiden naar andere dieren en naar mensen. Behandeling van ringworm hangt af van de ernst van de infectie. Spijsverterings- en darmproblemen komen voor bij zowel honden als katten.

De statistieken geven verder aan dat honden meer anale klierproblemen en artritis hebben, terwijl katten vatbaarder zijn voor diabetes en infecties van de bovenste luchtwegen. Endocriene aandoeningen van de schildklier komen steeds vaker voor, vooral bij honden (bijv. Familiale hypothyreoïdie en erfelijke auto-immune thyroïditis), en oudere katten (bijv. Meer honden van middelbare en oudere leeftijd worden gediagnosticeerd met een overactieve bijnierfunctie (Cushing), terwijl meer oudere katten chronisch nierfalen hebben.

Aangenomen wordt dat stijgingen van deze omstandigheden niet alleen een weerspiegeling zijn van een groter bewustzijn en betrouwbaardere diagnostiek, maar ook de toegenomen impact van milieuvervuiling en opwarming van de aarde. Gelukkig is er een effectief vaccin om uw hond te beschermen tegen deze dodelijke ziekte. Het hondenhondenvaccin wordt beschouwd als een kernvaccin en wordt aanbevolen voor elke hond. Net als hun menselijke tegenhangers hebben huisdieren routinematige medische hulp nodig, aandoeningen kunnen variëren van een lichte oorontsteking tot diabetes.

Regelmatige controles voor honden en katten zijn essentieel om de integriteit van hun gezondheid te waarborgen. De 10 gevaarlijkste steden in de VS. Honden met hondengriep ontwikkelen hoesten, koorts en een snotterige neus, die dezelfde tekenen zijn die worden waargenomen wanneer een hond kennelhoest heeft. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds verstandig om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende infectieziekten die u van uw huisdier kunt oplopen.

Honden kunnen het virus afstoten voordat ze zelfs maar tekenen van ziekte vertonen, wat betekent dat een ogenschijnlijk gezonde hond nog steeds andere honden kan infecteren. Tandsteen is de meest voorkomende aandoening bij volwassen volwassen huisdieren en het risico op parodontitis stijgt elk jaar van het leven van een huisdier met 20 procent, volgens gegevens van het Banfield Applied Research and Knowledge (BARK) Team. Ze worden van hond op hond verspreid door direct contact en vereisen mogelijk agressievere behandeling dan vlooien. Toen ik opgroeide, mocht de gezinshond niet in huis en dwaalden de katten naar believen in en uit.

Mensen kunnen ook sommige ziekten (zoals schurft, ringworm, kennelhoest en hondengriep) van hond op hond verspreiden via gedeelde borstels, halsbanden, beddengoed, enz. Als hondenouder is het belangrijk om de tekenen en symptomen van veel voorkomende ziekten te herkennen, zodat u zo snel mogelijk veterinaire hulp kunt zoeken voor uw hondenvriend. .