Meest voorkomende ziekten bij puppy's?

De vaccinatie tegen het hondenhondenvirus is behoorlijk effectief. Braken (en diarree) Hoewel vaccinaties en goede voeding van cruciaal belang zijn, is het nog steeds belangrijk om de tekenen van veel voorkomende puppyziekten te kennen, zodat u op de juiste manier kunt reageren als uw hond ooit symptomen vertoont.

Meest voorkomende ziekten bij puppy's?

De vaccinatie tegen het hondenhondenvirus is behoorlijk effectief. Braken (en diarree) Hoewel vaccinaties en goede voeding van cruciaal belang zijn, is het nog steeds belangrijk om de tekenen van veel voorkomende puppyziekten te kennen, zodat u op de juiste manier kunt reageren als uw hond ooit symptomen vertoont. Om u te helpen bij het navigeren door deze ziekten, spraken we met Dr. Klein over de meest voorkomende puppyziekten, waaronder behandeling, preventie en veel voorkomende symptomen.

Kennel Cough is een zeer besmettelijke ziekte die meestal wordt opgelopen op plaatsen met veel honden, zoals instapfaciliteiten, kinderdagverblijven, hondenparken, trainingsgroepen en hondenshows. Als je een hond hebt, heb je waarschijnlijk gehoord van hondenziekte. Het is een van de ernstigste, dodelijke en besmettelijke ziekten die uw hond kan krijgen. Parvovirus (algemeen bekend als Parvo) treft meestal jonge honden die helemaal niet zijn gevaccineerd of hun puppyvaccinreeks niet hebben voltooid.

Vaccinatie is de beste manier om Parvo te voorkomen. Parvovirus wordt overgedragen via contact van hond op hond, geïnfecteerde uitwerpselen en besmette oppervlakken in de omgeving. Om deze reden wordt aanbevolen dat niet-gevaccineerde honden niet op openbare straten lopen of socializen met honden met onbekende vaccinstatus. Helaas kan Parvo een zeer ernstige ziekte zijn als het wordt opgelopen en kan het fataal zijn.

De symptomen van Parvo zijn bloederige diarree, braken, lethargie en verlies van eetlust. Het wordt veroorzaakt door een virus en zieke puppy's moeten zo snel mogelijk door een dierenarts worden gezien, zodat het met de juiste medicijnen kan worden behandeld. Het is waarschijnlijk dat de puppy ook in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Alle rassen lopen risico, maar een paar rassen die vatbaar kunnen zijn voor Parvo zijn de Rottweiler, Doberman pinscher en American Pit Bull Terrier.

Ziekte treft ook jonge puppy's en andere niet-gevaccineerde honden. Dit virus wordt overgedragen via deeltjes in de lucht, besmette oppervlakken in het milieu of contact met geïnfecteerde dieren in het wild. Het is een vermijdbare ziekte als honden op de juiste manier worden gevaccineerd, maar kan verwoestend zijn als ze besmet raken. Dit is nog een reden dat honden die hun vaccinreeks nog niet hebben voltooid, contact met grote groepen honden en wandelen op openbare plaatsen moeten vermijden.

Helaas zijn de meeste gevallen fataal en kunnen degenen die wel herstellen permanente neurologische schade oplopen. Symptomen van Distemper zijn geelgekleurde diarree, afscheiding uit de ogen en neus, ademhalingsproblemen, zwakte, neurologische tekenen en lethargie. Puppy's kunnen ook aanvallen hebben of zwakker of minder gecoördineerd lijken dan normaal. Helaas is Distemper vaak fataal en moet snelle veterinaire zorg worden gezocht.

Kennelhoest wordt gekenmerkt door een verzwarende toeterende hoest en eigenaren beschrijven het vaak als klinken alsof er iets 'vast zit in de keel van hun hond'. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Bordetella bronchiseptica en verspreidt zich door deeltjes in de lucht. Het is zeer besmettelijk en wordt vaak opgelopen door dichtbevolkte hondengebieden zoals hondenshows, kennels of zelfs aan boord van uw puppy tijdens vakanties. Om deze reden vereisen de meeste instapfaciliteiten, trimmers en kinderdagverblijven voor honden dat honden worden gevaccineerd tegen Kennel Cough om uitbraken te voorkomen.

In de meeste gevallen, als uw hond Kennel Cough krijgt, verbetert de ziekte met ondersteunende zorg. Het kan soms moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen andere aandoeningen van de luchtwegen, dus het is belangrijk om hoest te laten controleren door uw dierenarts. Als u vermoedt dat uw hond Kennel Cough heeft, houd hem dan uit de buurt van andere honden en neem contact op met uw dierenarts. Hoestonderdrukkers kunnen in ernstige gevallen worden voorgeschreven om aanhoudende niet-productieve hoest onder controle te houden.

Antibiotica zijn meestal niet nodig, behalve in ernstige gevallen. De meeste gevallen worden binnen een week of 10 dagen opgelost. Braken kan een teken zijn van veel verschillende ziekten. Bij een puppy kan dit ernstiger zijn omdat ze kleiner zijn en meer risico lopen op uitdroging en een lage bloedsuikerspiegel.

Als uw hond braakt, neem dan altijd contact op met uw dierenarts en wacht niet als zij u adviseren om binnen te komen. De oorzaken van braken variëren sterk van infecties tot parasieten tot intestinale blokkades, van het eten van vreemde voorwerpen tot systemische of aangeboren ziekten. Het kan zelfs gebeuren als een hond te snel eet of reisziekte krijgt. Hoe dan ook, neem altijd contact op met uw dierenarts die u kan helpen bepalen wat u moet doen.

Puppydiarree kan een symptoom zijn van een ernstige ziekte, maar kan ook een eenvoudige, veel voorkomende aandoening zijn bij puppy's. Diarree heeft vele oorzaken, waaronder ernstigere virussen zoals Distemper en Parvo, samen met meer voorkomende oorzaken zoals darmwormen, of gewoon het verkeerde eten (zoals in de vuilnis komen). De sleutel om te weten of diarree een noodgeval is of niet, is om uw dierenarts te bellen. Als een hond zich normaal gedraagt en goed eet en drinkt, kan uw dierenarts u adviseren over hoe u thuis moet behandelen, zoals met een flauw dieet, naast het indienen van een fecaal monster om te controleren op darmparasieten of wormen.

Als een hond minder energie heeft, een slechte eetlust heeft of de diarree niet verbetert, kunt u uw huisdier het beste meteen meenemen voor een examen. U moet ook de dierenarts bellen als uw hond andere symptomen heeft, zoals braken, buikpijn, koorts, verlies van eetlust of lethargie. Vlooien dragen ziekten en voelen zich ongemakkelijk voor uw hond. Ze kunnen zelfs bloedarmoede veroorzaken bij honden met ernstige besmettingen.

Vlooienpreventie die door uw dierenarts wordt aanbevolen, moet het hele jaar door aan uw huisdier worden gegeven om uw huisdier te helpen beschermen tegen vlooien. Dit geldt veel voor honden die meestal binnen of buiten zijn. Krabben is het eerste teken dat uw puppy vlooien heeft. Je zult ook hun vacht willen onderzoeken op vlooienvuil, dat eruitziet als zwarte roos.

Als een hond te veel krabt, breng hem dan het beste naar de dierenarts. Het behandelen van het milieu naast het behandelen van elk huisdier in huis is meestal vereist om van een vlooienbesmetting af te komen. Alle huisdieren moeten vlooienpreventie ondergaan, zoals aanbevolen door uw dierenarts. Teken zijn parasieten die niet alleen bloed zuigen, maar ook ziekten verspreiden.

Dit is een andere veel voorkomende parasiet die een groot probleem kan zijn en teken maken geen onderscheid tussen puppy's en volgroeide honden. Het gebruik van een tekenpreventie zoals aanbevolen door uw dierenarts is het beste wat u kunt doen om te voorkomen dat teken zich voeden met uw hond en ziekten overdragen. Het is een goed idee om de levenscyclus van teken te begrijpen, hoe u ze kunt voorkomen, vaccins die beschikbaar zijn en manieren om ze veilig van uw puppy te verwijderen zonder uzelf bloot te stellen aan ziekten. Als u in een gebied met veel teken woont of tijd doorbrengt in het bos met uw hond, is het een goed idee om te leren hoe u uw hond dagelijks op teken kunt controleren.

Teken die snel worden verwijderd, hebben veel minder kans om ziekten over te brengen. Merck Veterinary Manual Hondenziekte Overzicht. Merck Veterinary Manual Vlooien van honden. Een nieuwe puppy mee naar huis nemen is een spannende tijd, maar het zijn niet allemaal knuffels en lekkernijen.

Terwijl u ze met genegenheid overspoelt en ze laat zien aan vrienden en familie, moet u er rekening mee houden dat uw nieuwe huisdier vatbaar is voor een verscheidenheid aan veelvoorkomende gezondheidsproblemen. Zoals veel kinderkwalen, zijn de meest voorkomende puppyziekten gemakkelijk te vermijden als je een paar eenvoudige regels volgt. Het aanpakken van andere problemen hangt af van uw vermogen om waarschuwingssignalen te herkennen en de juiste preventieve maatregelen te nemen. Heb je een zieke puppy op je handen? Bekijk onze gids voor veelvoorkomende puppyziekten hieronder, en zorg ervoor dat u uw dierenarts raadpleegt als u symptomen of andere gezondheidsproblemen van puppy's herkent.

Uw dierenarts zal waarschijnlijk verschillende Canine Distemper Virus (CDV) vaccinaties toedienen gedurende de eerste maanden van uw puppy. De term „kennelhoest” is de populaire naam voor infectieuze luchtwegaandoeningen bij honden, een aandoening die wordt veroorzaakt door blootstelling aan een aantal veel voorkomende virussen en bacteriën. Dierenartsen kunnen uw hond vaccineren tegen kennelhoest tijdens hun vroege kantoorbezoeken. Naast kennels vangen en verspreiden honden vaak infecties in andere dichtbevolkte gebieden zoals parken en trainingsgroepen.

Uw dierenarts kan voorstellen om uw hond te vaccineren tegen kennelhoest bij het ontvangen van puppyvaccins. Gelukkig is er een effectief vaccin om uw hond te beschermen tegen deze dodelijke ziekte. Het hondenhondenvaccin wordt beschouwd als een kernvaccin en wordt aanbevolen voor elke hond. Het kan heel eng en verwarrend zijn om erachter te komen dat een geliefde kanker heeft.

Wanneer die geliefde uw hond is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen kunnen hebben over de beste manier om de ziekte te behandelen. Het is altijd een goed idee om een second opinion te zoeken, misschien bij een veterinaire oncoloog, en zorgvuldig uw opties te bekijken. Kanker is een klasse ziekten waarbij cellen ongecontroleerd groeien, het omliggende weefsel binnendringen en zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Net als bij mensen kunnen honden verschillende soorten kanker krijgen.

De ziekte kan worden gelokaliseerd (beperkt tot één gebied, zoals een tumor) of gegeneraliseerd (verspreid door het lichaam). Kanker is een „multifactoriële ziekte”, wat betekent dat er geen enkele oorzaak bekend is. We weten echter dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker bij honden. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw hond een van de klinische symptomen vertoont die in de bovenstaande lijst worden genoemd.

Als uw hond de diagnose kanker krijgt, kunt u een veterinaire oncoloog raadplegen, vaak in dienst van gespecialiseerde dierenartspraktijken en onderwijsziekenhuizen. Diabetes bij honden is een complexe ziekte die wordt veroorzaakt door ofwel een tekort aan het hormoon insuline of een ontoereikende reactie op insuline. Nadat een hond heeft gegeten, breekt zijn spijsverteringsstelsel voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose, dat door insuline in zijn cellen wordt gevoerd, een hormoon dat door de alvleesklier wordt afgescheiden. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel.

Het resultaat is hyperglycemie, die, indien onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken. Het is belangrijk om te begrijpen dat diabetes als een beheersbare aandoening wordt beschouwd en dat veel diabetische honden een gelukkig, gezond leven kunnen leiden. De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. Honden met diabetes type I hebben insulinetherapie nodig om te overleven.

De exacte oorzaak van diabetes is onbekend. Auto-immuunziekte, genetica, obesitas, chronische pancreatitis, bepaalde medicijnen en abnormale eiwitafzettingen in de alvleesklier kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte. Om diabetes goed te diagnosticeren, verzamelt uw dierenarts informatie over klinische symptomen, voert een lichamelijk onderzoek uit en controleert u bloedonderzoek en urineonderzoek. Hoewel een bepaalde vorm van diabetes, het type dat wordt aangetroffen bij honden jonger dan een jaar, wordt geërfd, kunnen goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging een lange weg helpen om de ontwikkeling van diabetes te voorkomen.

Afgezien van andere negatieve effecten, is het bekend dat obesitas bijdraagt aan insulineresistentie. Als u vermoedt dat uw hond diabetes heeft Als uw hond abnormale klinische symptomen vertoont zoals hierboven vermeld, maak dan onmiddellijk een afspraak om uw dierenarts te raadplegen. Als een diabetische hond niet wordt behandeld, kan hij secundaire gezondheidsproblemen krijgen, zoals staar en ernstige urinewegproblemen. Uiteindelijk kan onbehandelde diabetes coma en de dood veroorzaken.

Hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier. De wormen reizen door de bloedbaan en beschadigen slagaders en vitale organen terwijl ze uiteindelijk hun reis naar de vaten van de long en de hartkamer voltooien ongeveer zes maanden na de eerste infectie. Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond leven. Hartwormziekte is ernstig en kan fataal zijn.

Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van luchtweginfecties te beschrijven, zowel viraal als bacterieel, dat ontsteking van de stembox en luchtpijp van een hond veroorzaakt. Het is een vorm van bronchitis en lijkt op een verkoudheid op de borst bij mensen. Hoewel het meestal vanzelf opruimt, is kennelhoest zeer besmettelijk voor andere honden. De meeste kennels gaan niet aan boord van een huisdier zonder bewijs van een recente vaccinatie tegen para-influenza en Bordetella, twee van de belangrijkste oorzaken van kennelhoest.

Honden meer vatbaar voor kennelhoest Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken. Het virus valt snel delende cellen in het lichaam van een hond aan, waardoor het darmkanaal het meest wordt aangetast. Parvovirus valt ook de witte bloedcellen aan en wanneer jonge dieren besmet zijn, kan het virus de hartspier beschadigen en levenslange hartproblemen veroorzaken. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest.

Parvo is bestand tegen veel typische ontsmettingsmiddelen en kan moeilijk uit te roeien zijn. Rabiës is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren kan aantasten, inclusief katten, honden en mensen. Deze vermijdbare ziekte is gemeld in elke staat behalve Hawaï. Er is een goede reden dat het woord „hondsdolheid” angst bij mensen oproept zodra de symptomen verschijnen, hondsdolheid bijna 100% fataal is.

Er zijn verschillende routes gemeld voor overdracht van het rabiësvirus. Er is geen behandeling of genezing voor hondsdolheid zodra de symptomen optreden. Hoewel de naam anders suggereert, wordt ringworm helemaal niet veroorzaakt door een worm, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische haaruitval bij een hond en kan zich ook verspreiden naar andere dieren en naar mensen.

Behandeling van ringworm hangt af van de ernst van de infectie. Tandheelkundige ziekteMondinfecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. Tandsteen en gingivitis behoren tot de meest voorkomende orale problemen, terwijl de ernstigere parodontitis, zoals abcessen, vaker voorkomen bij oudere honden in de latere stadia van hun leven. Symptomen van tandheelkundige aandoeningen zijn slechte adem, losse tanden, veranderingen in eetlust, met name weigering om droog voedsel te eten, afvoer van bloed of pus uit de mond, kwijlen, slecht humeur, knobbeltjes op het tandvlees of onder de tong en verkleurde tanden en tandvlees.

OorinfectiesAls uw hond lijdt aan terugkerende oorontstekingen, is het zeer waarschijnlijk dat allergieën de boosdoener zijn en de meest waarschijnlijke allergenen maïs, tarwe en soja in hun voedsel zijn. Honden met grote, hangende oren zijn echter meestal vatbaarder voor oorinfecties. Als u merkt dat uw hond aan zijn oren krabt of poot, zijn hoofd schudt of zijn oor tegen de vloer of meubels wrijft, is dat een goede indicatie dat hij mogelijk een oorontsteking heeft. Ernstigere symptomen kunnen zijn: roodheid van de gehoorgang, korstjes of korstjes rond het oor, haaruitval rond het oor, evenwichtsproblemen, rondlopen, pijn en gehoorverlies.

Stijfheid en pijnAls uw hond zes jaar of ouder is, merkt u misschien dat opstaan vanuit een zittende of liggende positie moeilijker lijkt of dat traplopen misschien ook moeilijk lijkt. Dit zijn symptomen dat hij stijfheid en pijn ervaart. Bloat treedt op wanneer er een grote hoeveelheid lucht in de maag van uw pup wordt opgenomen. Wanneer deze lucht niet kan worden verdreven door braken of boeren, beginnen de uiteinden van de maag van de hond te draaien.

De inhoud van de maag begint dan te gisten en een deel of de hele maag kan afsterven. De symptomen van een opgeblazen gevoel zijn buikpijn, onvermogen om te braken en kwijlen. Bloat moet snel worden aangepakt bij honden. Vroegtijdige diagnose en operatie geven uw puppy een overlevingspercentage van 90% of hoger.

Als de maag echter al is gedraaid en begint te sterven, ligt dat aantal dichter bij 50%. De beste manier om een opgeblazen gevoel bij puppy's te behandelen, is door het te identificeren en het probleem onmiddellijk te laten behandelen. U kunt een opgeblazen gevoel voorkomen door het eten van uw puppy te vertragen en ervoor te zorgen dat hij voldoende tijd heeft om te rusten voor en na een maaltijd. Ziekte is een zeer besmettelijke ziekte die zich verspreidt via deeltjes in de lucht of via de placenta van een geïnfecteerde volwassen hond.

Hondenziekte is een veel voorkomende puppyziekte, vooral bij pups jonger dan vier maanden. De symptomen van hondenziekte verschijnen in twee fasen. De eerste fase omvat symptomen zoals koorts, neus- en oogafscheiding, verlies van eetlust en hoesten. Als de ziekte blijft vorderen, zullen honden de tweede fase van progressie ervaren, waaronder neurologische problemen.

U kunt het hoofd van uw hond zien kantelen en uw pup kan epileptische aanvallen of convulsies krijgen. Het goede nieuws is dat hondenziekte kan worden voorkomen door vaccinatie. Als je een niet-gevaccineerde hond hebt, zorg er dan voor dat je je harige vriend zo snel mogelijk volledig laat vaccineren en neem contact op met je fokker om een duidelijk idee te krijgen van welke foto's je nieuwste familielid heeft gekregen. De preventie van hartworm is veel goedkoper dan de behandeling.

U kunt uw puppy elke maand een pil geven nadat hij ouder is dan een bepaalde leeftijd, meestal zeven maanden, om deze infectieziekte preventief te maken. U kunt ook elke zes maanden foto's aan uw huisdier laten geven en actuele oplossingen gebruiken. Het gebruik van deze producten voorkomt hartwormziekte, een van de meest voorkomende puppyziekten. De symptomen voor hondenparvovirus zijn onder meer bloederige diarree, braken en zwakte.

Uitdroging en gewichtsverlies komen ook vaak voor bij puppy's met parvo. Veel voorkomende puppyziekten en symptomen overlappen elkaar af. De symptomen voor parvovirus en die voor andere veel voorkomende gezondheidsproblemen bij puppy's kunnen vergelijkbaar zijn, dus een test uitgevoerd door een dierenarts is de enige manier om zeker te weten welke ziekte uw puppy heeft. Er is geen remedie voor hondenparvovirus, maar dat betekent niet dat uw puppy aan deze ziekte zal sterven.

Puppy's met ondersteuning van een dierenarts hebben een goed overlevingspercentage, ongeveer 70% of hoger. Uw dierenarts zal u vertellen welke stappen moeten worden genomen om uw pup te ondersteunen tijdens deze ziekte, en puppy's die de eerste paar dagen overleven, zullen waarschijnlijk volledig herstellen. Preventie is natuurlijk de beste behandeling, dus uw puppy moet zo snel mogelijk beginnen met de eerste ronde van parvovirusvaccininjecties. Immunosuppressieve honden (honden waarvan het immuunsysteem verzwakt is door ziekte of bepaalde medicijnen) hebben veel meer kans om besmet te raken met deze schimmels en ziekten te ontwikkelen.

Hoewel vaccinaties en goede voeding van cruciaal belang zijn, is het nog steeds belangrijk om de tekenen van veel voorkomende puppyziekten te kennen, zodat u op de juiste manier kunt reageren als uw hond ooit symptomen vertoont. Hoewel een opgeblazen gevoel het meest voorkomt bij honden van middelbare en oudere leeftijd, kunnen jonge puppy's van grotere rassen deze aandoening van het immuunsysteem nog steeds ontwikkelen. .