Wat is de meest voorkomende huidziekte bij honden?

De meest voorkomende soorten huidaandoeningen bij honden zijn contactallergieën; bacteriële infecties; schimmelinfecties en parasitaire allergieën, Folliculitis. Lupus is een auto-immuunziekte, wat betekent dat het immuunsysteem van het lichaam zijn eigen cellen aanvalt.

Wat is de meest voorkomende huidziekte bij honden?

De meest voorkomende soorten huidaandoeningen bij honden zijn contactallergieën; bacteriële infecties; schimmelinfecties en parasitaire allergieën, Folliculitis. Lupus is een auto-immuunziekte, wat betekent dat het immuunsysteem van het lichaam zijn eigen cellen aanvalt. Schurft is een huidaandoening veroorzaakt door kleine parasieten die mijten worden genoemd. Sarcoptische schurft, ook bekend als hondenschurft, verspreidt zich gemakkelijk onder honden en kan ook op mensen worden overgedragen, maar de parasieten overleven niet op mensen.

De symptomen zijn intense jeuk, rode huid, zweren en haaruitval. De oren, het gezicht en de benen van een hond worden het vaakst aangetast. Demodectische schurft kan kale plekken, korsten en zweren veroorzaken, maar het is niet besmettelijk tussen dieren of mensen. De behandeling hangt af van het type schurft.

Huidproblemen bij honden kunnen worden veroorzaakt door een aantal problemen of zelfs een combinatie ervan. Uw hond kan bijvoorbeeld vlooien hebben en een allergische reactie op vlooienmedicatie. Als uw hond tekenen vertoont van een huidprobleem, kunnen een of meer van deze acht belangrijkste huidziekten bij honden de oorzaak van het probleem zijn. Vlooien zijn een vervelende partij, maar ze kunnen worden behandeld en voorkomen.

Er zijn veel vrij verkrijgbare opties beschikbaar, maar houd er rekening mee dat sommige honden gevoelig zijn voor vlooienbanden, sprays, shampoos en andere vlooienproducten. Vraag uw dierenarts om veilige vlooienpreventie en remedies voor uw hond. Misschien wilt u ook kijken naar de behandeling van uw huis en tuin als het probleem aanhoudt. Een droge huid is een van de meest voorkomende huidproblemen bij honden.

U kunt zien of uw hond een droge huid heeft door de vacht te scheiden en te controleren op schilferige of schilferige huid. U kunt ook roodheid en ontsteking door krabben opmerken. Als u vermoedt dat uw hond schurft heeft, bezoek dan uw dierenarts die uw hond kan onderzoeken en een passende manier van handelen kan aanbevelen. De behandeling kan bestaan uit orale of geïnjecteerde medicijnen, speciale shampoos of dips.

Als uw hond schurft heeft, moet u ook beddengoed, dekens en halsbanden schoonmaken of vervangen om herbesmetting te voorkomen. Als uw hond hotspots heeft, moet u contact opnemen met uw dierenarts voor een aanbevolen behandeling. De hotspots moeten mogelijk worden schoongemaakt en verbonden. Het onderliggende probleem moet ook worden behandeld, anders kunnen de hotspots erger worden of zich opnieuw voordoen.

Een van de meest voorkomende huidinfecties bij honden is een schimmelinfectie. Dit type infectie gebeurt vaak rond de oren of poten, omdat gist houdt van gezellige plekken om te groeien. Als uw hond een schimmelinfectie heeft, kunt u merken dat hij of haar poot aan de oren klapt en op de poten kauwt, evenals een geïrriteerde of verkleurde huid. Behandeling voor schimmelinfecties kan medicinale baden, zalven of orale medicatie omvatten.

Honden met ringworm kunnen ook een schilferige huid, kale plekken en ontstekingen rond de ringen hebben. Puppy's zijn vaak vatbaar voor ringworm, die tussen honden kan worden doorgegeven in schuilplaatsen, instapkennels of thuis. Nadat Oliver helemaal was opgeruimd en doorgelicht, merkten we dat hij wat huidproblemen had, zoals krabben en korstjes, huilende ogen en omgekeerd niezen. We brachten hem naar onze dierenarts die zei dat hij allergieën heeft.

Hij gaf ons aanbevelingen en een paar voorgeschreven medicijnen, waaronder een speciale shampoo. Veel voorkomende huidproblemen zijn allergieën en allergische dermatitis, als u dat wilt. Atopy is er een andere naam voor. Stafylokokinfecties komen ook zeer, zeer vaak voor.

Gistinfecties van de huid en/of oren komen ook heel, heel vaak voor. Oormijt (niet zozeer bij honden, omdat dit meer een kattending is) kan voorkomen bij honden. Vlooien, teken, demodex schurft en sarcoptische schurft zijn enkele van de groten. Acrale likdermatitis, ook bekend als likgranuloom, is een zelf toegebrachte huidlaesie.

Honden likken voortdurend aan één deel van hun been en veroorzaken haaruitval, zweren en verdikking van de huid. Het gebied ziet er verhoogd, rood, haarloos en cirkelvormig uit. Vaak is er geen onderliggende reden om dit te laten gebeuren en kan dit worden toegeschreven aan verveling, angst of aandachtzoekend gedrag. Gistinfecties zijn een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij honden.

Gist is een schimmel die op de huid van uw hond leeft en meestal onschadelijk is, maar veranderingen in de huid van uw hond (zoals allergieën of een overproductie van olie) kunnen ervoor zorgen dat de gist toeneemt. Het lichaam probeert vervolgens de gistpopulatie te verminderen, wat resulteert in korstvorming, jeuk en geur van de huid en uiteindelijk kan leiden tot een verdikking van de huid tot een olifantenachtig uiterlijk. Hoewel schimmelinfecties bij honden niet besmettelijk zijn, zijn ze zeer onaangenaam voor uw hond. Veterinaire behandeling is noodzakelijk om de symptomen en de onderliggende oorzaak te behandelen.

Net als mensen kunnen honden allergisch zijn voor bepaalde voedingsmiddelen of factoren in hun omgeving. Hondenallergieën komen vaak voor als jeuk, huiduitslag, netelroos en chronische oorinfecties. Het behandelen van allergieën bij honden vereist vaak het identificeren van de oorzaak van de allergie en het zo veel mogelijk beheersen ervan. Medicijnen om jeuk als gevolg van allergieën te bestrijden, kunnen ook helpen uw hond comfortabel te houden en secundaire huidinfecties te verminderen.

Huidinfecties worden vaak gediagnosticeerd door monsters van de huid te nemen en deze onder een microscoop te onderzoeken. Afhankelijk van het type infectie kan uw dierenarts een medicinale shampoo, antibiotica of een antischimmel- of ontstekingsremmende medicatie of een combinatie van deze behandelingen voorschrijven om de infectie van uw hond te verlichten. Een hotspot, ook bekend als acute vochtige dermatitis, is een hondenhuidinfectie die zich in één gebied bevindt. Het verschijnt als een rood, ontstoken deel van de huid, dat zich vaak snel verspreidt en pus afvoert.

Hotspots kunnen optreden als gevolg van vocht dat tegen de huid wordt opgesloten. Dit kan gebeuren na het zwemmen of als gevolg van een onderliggende allergie of parasitaire infectie. Parasieten, met name vlooien, zijn een veelvoorkomende oorzaak van huidproblemen bij honden. Parasietinfecties leiden vaak tot haaruitval, korstvorming, roodheid en ernstige jeuk.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs als u geen parasieten ziet, uw huisdier ze nog steeds kan hebben. Sommige mijten zijn onzichtbaar voor het blote oog en moeten met een microscoop worden gediagnosticeerd, en vlooien kunnen ook moeilijk te zien zijn als de vacht van uw hond donker of dik is. Gelukkig kunnen veel parasitaire infecties worden behandeld met voorgeschreven medicatie van uw dierenarts. Uw dierenarts kan u ook leren hoe u de omgeving van uw huisdier schoonmaakt om parasieten te verwijderen en herinfectie te voorkomen.

Een maandelijkse preventie van vlooien en teken kan uw hond helpen sommige huidproblemen en ongemakken als gevolg van parasieten te voorkomen. Eelt zijn gebieden met een verdikte, haarloze huid die vaak voorkomen boven drukpunten zoals de gewrichten, vooral bij grote en zware honden die graag op harde oppervlakken liggen. Ze komen meestal voor bij de ellebogen, maar kunnen ook andere gewrichten aantasten. Hoewel eelt er lelijk uitziet, zijn ze over het algemeen onschadelijk.

Af en toe kunnen sommige honden infecties ervaren die callus pyodermie worden genoemd, die ontstekingen en ongemak kunnen veroorzaken. Als dit gebeurt, kan uw dierenarts een behandeling met antibiotica aanbevelen. U kunt ook padding kopen om de ellebogen van uw hond te beschermen en het eelt te verminderen. Veel honden worstelen ook in de zomer met een droge huid, dus het is geweldig om dingen als shampoos te gebruiken die aloë en havermout bevatten, omdat het hypoallergene additieven zijn die ook helpen om ze schoon te maken.

Het komt heel, heel vaak voor bij honden met allergieën, met name een otitis of infectie of ontsteking van de oren, dat ze een secundaire infectie in die oren zullen hebben. Gistinfecties komen zeer vaak voor bij honden en komen voort uit een overgroei van een normale schimmel op de huid van honden. Veelvoorkomende symptomen die erop wijzen dat uw hond mogelijk een huidaandoening heeft, zijn veelvuldig krabben, bijten op de huid en irritatie zoals roodheid. Of het nu gaat om jeuk of haaruitval of iets daartussenin, huidproblemen zijn een van de meest voorkomende redenen waarom honden elk jaar naar de dierenkliniek worden gebracht.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende huidproblemen bij honden, hun symptomen en hoe ze te behandelen. Het verwijst allemaal naar hetzelfde, omdat honden allergisch zijn voor iets in hun omgeving, en dan raakt hun huid ontstoken en geïrriteerd. Broussard met The Waggin Train Veterinary Clinic en in het segment van vandaag gaan we verschillende huidaandoeningen bij honden bespreken. Honden kunnen ook een allergische reactie hebben op het speeksel dat in en rond de huid terechtkomt wanneer vlooien op de huid bijten.

Hartziekten bij honden kunnen aanwezig zijn bij de geboorte of zich in de loop van de tijd ontwikkelen, dus het is belangrijk om de waarschuwingssignalen te kennen. Bacteriële infecties, ook wel bekend als pyodermie, bij honden duiden op een onderliggende huidaandoening, omdat andere aandoeningen die jeuk, zweren en laesies veroorzaken, ervoor zorgen dat anders onschadelijke bacteriën overgroeien. Naast het veroorzaken van bloedverlies en bloedarmoede, kunnen teken de ziekte van Lyme en andere potentieel ernstige bacteriële infecties overbrengen. Constant krabben is het meest voorkomende symptoom van een vlooienbesmetting, maar dit kan leiden tot secundaire huidproblemen zoals wonden en bloedingen.

Bacteriële infecties bij honden kunnen een secundair symptoom zijn van andere oorzaken, bijvoorbeeld een jeukende hond met huidallergieën kan zichzelf wonden geven die geïnfecteerd kunnen raken. Daarnaast ontwikkelen volwassen honden ook huidproblemen, waaronder allergieën, hotspots, likgranulomen, dermatitis, schimmelinfecties, seborrhea, anale klierproblemen, haaruitval, dunner worden of verdikking van de huid, kleurverandering zoals pigmentverlies of donker worden van de huid, droge, schilferige huid, huiduitslag op de buik , eczeem, huidtumoren en immuunziekten. .