Wat is de meest voorkomende infectie bij honden?

Orale infecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. Tandsteen en gingivitis behoren tot de meest voorkomende orale problemen, terwijl de ernstigere parodontitis, zoals abcessen, vaker voorkomen bij oudere honden in de latere stadia van hun leven.

Wat is de meest voorkomende infectie bij honden?

Orale infecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. Tandsteen en gingivitis behoren tot de meest voorkomende orale problemen, terwijl de ernstigere parodontitis, zoals abcessen, vaker voorkomen bij oudere honden in de latere stadia van hun leven. Niet echt een worm, deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie in de bovenste laag van de huid. Het is zeer besmettelijk en kan worden doorgegeven onder honden, katten, paarden, andere dieren en mensen.

Je kunt het ook samentrekken van oppervlakken die een besmet huisdier of persoon heeft aangeraakt, vooral als je veel hebt gezweet of een lichte huidschuring hebt. Het veroorzaakt een ringvormige, jeukende rode uitslag die droog en schilferig kan zijn, of nat en knapperig. Sykes zegt dat ringworm moeilijk te voorkomen kan zijn, maar goed reageert op de behandeling. Hoewel infectie meestal het gevolg is van het eten van besmet voedsel, kunnen huisdieren ook salmonella via hun ontlasting verspreiden.

Reptielen zoals hagedissen, slangen en schildpadden zijn waarschijnlijk bronnen van deze infectie, evenals kuikens en eendjes. Honden, katten, vogels en paarden mogen het ook dragen. Tekenen en symptomen kunnen maagpijn, diarree en koorts zijn. Dit is een darminfectie die zeer besmettelijk is en zowel wilde als gedomesticeerde honden treft.

Het virus is beperkt tot de bovenste twee derde van de dunne darm. Vaak zijn er mogelijk geen symptomen en zal de infectie vanzelf verdwijnen. Deze infectie kan echter problematisch zijn voor puppy's en honden die andere infecties hebben, zoals parvovirus. Hondenziekte is een zeer ernstige virale ziekte.

Het kan door de lucht worden overgedragen van hond op hond. Het is zeer besmettelijk en er is geen remedie bekend, daarom is het erg belangrijk dat u uw hond ertegen laat vaccineren. Als u vermoedt dat uw hond hondenziekte heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Breng uw hond niet naar de dierenartsen voordat u de receptioniste op de hoogte heeft gesteld, anders kan uw huisdier andere honden infecteren.

Hepatitis bij honden, algemeen bekend als de ziekte van Rubarth, is een virale ziekte die vaak wordt aangezien voor hondenziekte. Het kan worden overgedragen via uitwerpselen, urine, bloed en speeksel. Als u vermoedt dat uw hond hondenhepatitis heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Laat hem niet in contact komen met een andere hond en ruim zijn uitwerpselen op.

Canine Influenza is een zeer besmettelijke respiratoire virale infectie die kennelhoest kan veroorzaken. Het wordt gemakkelijk overgedragen tussen honden in de nabijheid van elkaar. Canine para-influenza is een besmettelijk respiratoir virus dat kan worden overgedragen via contact met geïnfecteerde honden, gedeelde kommen en beddengoed. Het virus kan zich snel verspreiden tussen honden die in nauw contact worden gehouden, zoals honden in kennels.

Uw dierenarts zal u antibiotica geven om uw hond te behandelen. Als u vermoedt dat uw hond Canine Para-influenza heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Ook bekend als tracheobronchitis bij honden, is kennelhoest een zeer besmettelijke en besmettelijke ziekte. Het wordt door de lucht overgedragen, meestal in gebieden met een dichte populatie honden, zoals een kennel of een show.

De behandeling voor kennelhoest wordt meestal toegediend als neusspray, hoewel er een injectie beschikbaar is voor honden die het buitengewoon ongemakkelijk vinden. Leptospirose wordt veroorzaakt door een bacterie en wordt meestal opgelopen door besmet water, dus probeer te voorkomen dat uw hond uit plassen, vijvers, meren, reservoirs of kanalen drinkt. De bacterie komt voornamelijk uit de urine van ratten, varkens en runderen, waardoor boerderijen de meest waarschijnlijke plaats zijn voor de overdracht van de ziekte. Als u vermoedt dat uw hond leptospirose heeft opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Canine parvovirus is een levensbedreigende en zeer besmettelijke virale ziekte. Het kan worden opgelopen door geïnfecteerde hondenuitwerpselen, voer- en waterkommen, kleding en tapijten. Het is erg belangrijk dat u uw hond laat vaccineren tegen parvovirus, omdat deze zeer besmettelijk is en maandenlang op voorwerpen kan leven. Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken.

Als u merkt dat uw hond vaak aan zijn oren krabt of herhaaldelijk hoofd kantelt of trilt, moet u waarschijnlijk zijn oren laten controleren op een infectie. Andere indicatoren kunnen verlies van vacht, geur en roodheid of zwelling van de gehoorgang zijn. Als oorinfecties zich opnieuw voordoen, bestaat er ook een kans op betrokkenheid van allergieën. Sommige dingen die u kunt doen om oorinfecties te voorkomen, zijn de oren van uw honden grondig drogen nadat u in water bent geweest, een hondenreinigingsoplossing gebruiken om de oren van uw huisdieren regelmatig schoon te maken en eventuele allergieën op de juiste manier te beheersen.

Naarmate honden soms ouder worden, vertonen ze artritis en gewrichtspijn, vooral in combinatie met gewichtstoename die niet gezond is voor hun grootte. Enkele andere mogelijke oorzaken van stijfheid en pijn in gewrichten kunnen overbelasting, bacteriële encefalitis of parasitaire infestaties zijn. Enkele mogelijke indicatoren van ontsteking en stijfheid zijn ongemakkelijke gangen, terughoudendheid om op te staan, stijfheid van ledematen, zwelling, spierspasmen, depressie of merkbare vermoeidheid. De behandeling hangt af van de aandoeningen die door uw dierenarts zijn vastgesteld.

Lees hier voor meer informatie over hoe u uw hond comfortabeler kunt maken bij pijn door stijfheid of ontsteking. In tegenstelling tot de naam is ringworm een zeer besmettelijke schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Bij honden kan het ook leiden tot haaruitval. Ringworm kan zich helaas ook gemakkelijk van hond naar mens verspreiden.

Wat wel correleert met de naam van deze aandoening, zijn de cirkelvormige vlekken die het creëert die soms rood zijn in het midden, die worden gebruikt om deze ziekte te helpen identificeren. Andere kenmerken om op te letten zijn huidletsels die het meest voorkomen op het hoofd, oren, poten en voorpoten, hoewel het mogelijk is voor honden om deze ziekte te dragen en helemaal geen symptomen hebben. Honden die minder dan een jaar oud zijn, ondervoeding hebben gehad of immuungecompromitteerd zijn, lopen ook een hoger risico om ringworm op te lopen. Behandelingspraktijken voor ringworm zijn afhankelijk van de ernst van de infectie en moeten worden gediagnosticeerd door een professional.

De titel van deze ziekte beschrijft helaas in feite een parasitaire worm die leeft in het hart en de slagaders van geïnfecteerde dieren. Hartworm is een ziekte die door muggen van het ene dier op het andere wordt overgedragen. Screening op hartworm moet jaarlijks worden uitgevoerd door middel van bloedonderzoek. Heel verontrustend reizen deze parasieten door de bloedbaan, beschadigen slagaders en organen en verspreiden zich meestal na zes maanden helemaal naar het hart en de longen.

Symptomen kunnen gewichtsverlies, vermoeidheid, moeizame ademhaling, hoesten, braken of helemaal geen symptomen zijn. Deze aandoening is gelukkig echter gemakkelijk te voorkomen met goedkope medicatie, maar als het onbehandeld blijft, kan dit fataal zijn. Dit is een groot gezondheidsprobleem, vooral voor oudere honden, omdat het echt van invloed kan zijn op de manier waarop ze zien. Een cataract is een ondoorzichtigheid of troebelheid van de lens die voorkomt dat licht het netvlies bereikt, wat leidt tot een verminderd gezichtsvermogen.

Cataract kan zich ontwikkelen in één of beide ogen en ze kunnen langzaam of snel vorderen, wat leidt tot visusstoornissen en zelfs blindheid. Tekenen van een cataract zijn onder meer een witachtig, blauw of grijs gebied in het midden van het oog en gedragsveranderingen met betrekking tot verminderd gezichtsvermogen. Omdat honden hun scherpe gehoor- en reukzin kunnen gebruiken om verlies van gezichtsvermogen te compenseren, kan het voor een huisdiereigenaar moeilijk zijn om staar in een vroeg stadium op te sporen. Het is niet alleen ouderdom die deze gezwellen in het oog teweeg zal brengen.

Cataract kan zich ontwikkelen nadat het oog een trauma heeft gehad of kan worden veroorzaakt door een ziekte. Staar bij honden kan zelfs aanwezig zijn wanneer de hond voor het eerst wordt geboren, of kan zich ontwikkelen in de eerste paar weken van het leven van een puppy. Lees hier meer over staar bij honden. Artritis, een algemene term voor abnormale veranderingen in een gewricht, is een veel voorkomende aandoening bij oudere honden.

In feite lijdt 1 op de 5 Australische honden op een bepaald moment tijdens hun leven aan artritis. Het is een belangrijke oorzaak van chronische pijn bij oudere honden en kan leiden tot blijvende gewrichtsschade. De meest getroffen gewrichten bij honden zijn de heupen, knieën, schouders en ellebogen. U zult merken dat uw hond langzamer op de been komt (vooral's ochtends of bij koeler weer) en veel minder actief zal zijn dan vroeger.

Het is vaak heel moeilijk te zeggen of uw hond lijdt aan artritis. Hoewel het erg pijnlijk is, kan uw hond zijn pijn en ongemak verbergen, vooral in de vroege stadia. Oefening, gewichtsbeheersing en medicijnen tegen artritis kunnen er allemaal toe leiden dat uw hond de pijn van artritis kan overwinnen. Lees hier meer over artritis bij honden.

Oorontstekingen komen zeer vaak voor bij honden, vooral bij rassen met lange oren en bij honden die veel tijd buiten doorbrengen. Lees hier meer over oorontstekingen bij honden. Kennelhoest komt veel voor bij honden die zich in drukke omstandigheden bevinden, zoals in het dierenasiel, dierenarts of in de accommodatie voor huisdieren. Helaas is het een zeer besmettelijke ziekte die zich gemakkelijk tussen dieren verspreidt via druppeltjes in de lucht of contact met een besmet oppervlak (water, voerbak of contact met een andere hond).

Gelukkig, hoewel kennelhoest slecht kan klinken, komt het voor ons overeen met verkoudheid en is het meestal niet ernstig of levensbedreigend. De beste manier om voor uw huisdier te zorgen met kennelhoest is door hem rust en voldoende goed voedsel en water te geven. Mogelijk krijgt u antibiotica van uw dierenarts om het omver te werpen als het geval van uw hond bijzonder ernstig is. Bekijk onze vaccinatiegids voor honden voor informatie over het voorkomen van kennelhoest.

Lees hier meer over kennelhoest bij honden. Diarree - frequente vloeibare of losse stoelgang - komt veel voor bij honden, grotendeels omdat het kan worden veroorzaakt door een aantal oorzaken, waarvan sommige ernstig, en andere niet meer dan een verandering in dieet of een gevoelige maag. In ernstigere gevallen kan uitdroging optreden en dit kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, waaronder zwakte, inspanningsintolerantie en zelfs instorting en epileptische aanvallen. In de meeste gevallen neemt diarree na verloop van tijd af, een goed dieet en voldoende rust.

Chronische diarree kan echter een symptoom zijn van een onderliggende ziekte zoals inflammatoire darmaandoeningen, nier- of leverziekte, infecties of zelfs kanker. Als de aandoening een week of langer aanhoudt, is het tijd om naar uw dierenarts te gaan voor een controle. Lees hier meer over hondendiarree. Een andere veel voorkomende aandoening bij Australische honden en een aandoening die vaak niet serieus genoeg wordt genomen, is obesitas.

Overzeese studies hebben aangetoond dat maar liefst 50% van de honden momenteel overgewicht heeft. Obesitas is een van de grootste oorzaken van ernstige langdurige ziekte bij honden. Als uw hond zwaarlijvig is, riskeert hij allerlei gerelateerde aandoeningen te ontwikkelen, zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, artritis en nog veel meer. Het goede nieuws is dat u het gewicht van uw hond kunt verminderen.

Er wordt aangenomen dat 95% van de gevallen van obesitas kan worden gecorrigeerd door het dieet en het trainingsregime van de hond te beheersen. Praat met uw dierenarts als u denkt dat uw hond te zwaar kan zijn. Bamba, nu een oudere hond, is verzekerd bij Bow Wow Meow vanaf het moment dat hij een puppy was. Toen hij 11 jaar oud was, scheurde hij een ligament van het voorbeen omdat hij van het bed viel.

Bow Wow Meow maakte het claimen van de kosten van zijn behandeling gemakkelijk, zodat zijn mensen zich konden concentreren op het helpen van Bamba om beter te worden. Andrew nam Sandy mee voor röntgenfoto's nadat ze mank begon te lopen. Er werd vastgesteld dat ze een gescheurd kruisband in het linkerbeen had en een operatie nodig had. Na 6 maanden herstel en het laden van het andere been was nog een kniereconstructie nodig.

Andrew is dankbaar dat Bow Wow Meow fantastisch en behulpzaam was, en leek echt om Sandy te geven. Susanne Sullivan redde Milly op 18-jarige leeftijd. Ze besloot een huisdierenverzekering af te sluiten en was blij dat ze dat deed, want op 6-jarige leeftijd ontwikkelde Milly een agressieve vorm van kanker in haar poot, die sindsdien is teruggekeerd. Bow Wow Meow heeft 80% van haar veterinaire kosten op beide rekeningen terugbetaald en ze is erg dankbaar dat ze de keuze heeft gemaakt om Milly te verzekeren.

Een ernstige snee of snijwond is een wond die wordt veroorzaakt door het scheuren van huid en andere lichaamsweefsels. Klein trauma kan alleen de huid beschadigen, terwijl ernstig trauma diepere spieren en pezen kan beschadigen en de kans op bloedingen of infecties kan veroorzaken. Een huidinfectie is een bacteriële infectie die intense jeuk kan veroorzaken, wat tot ongemak leidt. De onderliggende oorzaak van de huidinfectie kan ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de hond, afhankelijk van de ziekte.

Urineweginfecties worden meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. De meeste gevallen van bacteriële cystitis stijgen op, wat betekent dat de aanstootgevende bacteriën voortkomen uit het eigen darmkanaal van de hond en opstijgen naar de blaas. Artritis beïnvloedt het gladde kraakbeen van het gewricht, dat is de bedekking van bot in de gewrichten die verantwoordelijk is voor de soepele, niet-pijnlijke beweging van gewrichten. Wanneer het versleten raakt, worden ruwe botoppervlakken blootgelegd en wrijven ze tegen elkaar.

Het kan gedurende een levensduur of als gevolg van letsel optreden. Obesitas wordt gedefinieerd als de overmatige ophoping van lichaamsvet. Tussen 25 en 40 procent van de honden wordt als zwaarlijvig beschouwd of zal waarschijnlijk zwaarlijvig worden, waardoor het een van de meest voorkomende voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen bij honden in onze samenleving is. Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende ziekten waaraan uw hond (en) kunnen worden blootgesteld tijdens een hondenbijeenkomst.

Het is erg moeilijk om infectieziekten te vermijden, maar het is ook nuttig om te begrijpen dat de meeste infecties zich verspreiden op plaatsen waar een dichte concentratie van honden is, zoals een kennel of hondenshow bijvoorbeeld. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds verstandig om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende infectieziekten die u van uw huisdier kunt oplopen. De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. De twee meest voorkomende oorzaken zijn de bacterie Bordetella bronchiseptica en het canine para-influenzavirus.

Ze staan algemeen bekend als hotspots, maar de medische term voor die kale, ontstoken, rode gebieden die je vaak bij honden ziet, is acute vochtige dermatitis - een bacteriële huidinfectie. Voedselallergie is een steeds vaker voorkomend probleem bij honden, dat op elke leeftijd kan beginnen, zelfs als de ingrediënten niet nieuw voor hen zijn. Om uw hondenvriend te helpen een gezond leven te leiden, moet u enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen kennen waarmee honden worden geconfronteerd, hun tekenen en wat u eraan kunt doen. Neem uw hond niet mee naar de dierenartsen voordat u de receptioniste op de hoogte heeft gesteld, anders kunt u andere honden infecteren.

Braken is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem voor honden, met tientallen mogelijke oorzaken, van infectie of darmparasieten tot pancreatitis, nierfalen, zonnesteek, een obstructie in de maag of darm of vergiftiging. .