Wat is het meest voorkomende gezondheidsprobleem bij honden?

Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat uw hond een huidaandoening heeft, is jeuk. Ongeveer 20 procent van de honden lijdt aan ooraandoeningen.

Wat is het meest voorkomende gezondheidsprobleem bij honden?

Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat uw hond een huidaandoening heeft, is jeuk. Ongeveer 20 procent van de honden lijdt aan ooraandoeningen. Veel honden hebben verschillende huidproblemen. Jeuk en krabben zijn typische tekenen van huidproblemen bij honden.

De huid kan rood, ontstoken, schilferig, schilferig of anderszins abnormaal lijken. Ze kunnen ook haarvlekken verliezen. Er zijn verschillende redenen waarom een hond huidproblemen kan ontwikkelen, waaronder allergieën, parasieten, huidinfecties en meer. Als uw hond constant krabt of kauwt, of als de huid abnormaal lijkt, raadpleeg dan uw dierenarts voordat uw hond ronduit ellendig wordt.

Oorontstekingen zorgen er vaak voor dat honden hun hoofd schudden en hun oren krabben. Vaak is er oorafscheiding of puin en kunnen de oren een slechte geur hebben. Oorontstekingen kunnen jeuken of zelfs pijnlijk zijn. Als ze niet worden behandeld, kunnen ze ernstige schade aanrichten.

Als uw hond langer dan een dag of twee tekenen vertoont van een oorontsteking, ga dan naar uw dierenarts. Oorontstekingen gaan soms gepaard met huidproblemen. Bovendien kunnen ze verband houden met allergieën. Er zijn zoveel redenen waarom een hond kan braken.

Hoewel u niet elke keer dat uw hond overgeeft naar de dierenarts hoeft te haasten, is het ook niet iets om te negeren. Braken kan een teken zijn van toxiciteit, gastro-intestinale blokkering of andere ernstige ziekten. De oorzaak kan ook zo simpel zijn als een dieetindiscretie. Probeer niet te raden; als uw hond blijft braken of andere symptomen heeft zoals diarree, gebrek aan eetlust of zwakte, moet u uw dierenarts erbij betrekken.

Parasieten zijn overal in de wereld van uw hond. Het kunnen externe parasieten zijn, zoals vlooien en teken, of interne parasieten zoals hartwormen en darmwormen. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat parasieten uw hond aanvallen, meestal met maandelijkse preventieve behandelingen. Leer jezelf over hondenparasieten, zodat je je hond kunt beschermen.

Tandziekte (in het bijzonder parodontitis, een aandoening van het tandvlees en tandaanhechtingen), is een ernstig en vaak over het hoofd gezien gezondheidsprobleem voor honden. Slechte adem is niet normaal bij honden en kan een teken zijn van tandheelkundige aandoeningen. Tandplak en tandsteen in de mond van uw hond bevatten gevaarlijke bacteriën die schade aan de tanden en het tandvlees veroorzaken. Obesitas is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij honden.

Obesitas kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en orthopedische problemen. Gelukkig kan obesitas worden voorkomen (en meestal worden teruggedraaid) door middel van een goed dieet en lichaamsbeweging. Oorinfecties en otitis externa bij honden. Merck Veterinary Manual Braken bij honden.

Merck Veterinary Manual Obesitas bij huisdieren is een groeiend probleem. Colorado State University Veterinary Teaching Hospital. Dit is een groot gezondheidsprobleem, vooral voor oudere honden, omdat het echt van invloed kan zijn op de manier waarop ze zien. Een cataract is een ondoorzichtigheid of troebelheid van de lens die voorkomt dat licht het netvlies bereikt, wat leidt tot een verminderd gezichtsvermogen.

Cataract kan zich ontwikkelen in één of beide ogen en ze kunnen langzaam of snel vorderen, wat leidt tot visusstoornissen en zelfs blindheid. Tekenen van een cataract zijn onder meer een witachtig, blauw of grijs gebied in het midden van het oog en gedragsveranderingen met betrekking tot verminderd gezichtsvermogen. Omdat honden hun scherpe gehoor- en reukzin kunnen gebruiken om verlies van gezichtsvermogen te compenseren, kan het voor een huisdiereigenaar moeilijk zijn om staar in een vroeg stadium op te sporen. Het is niet alleen ouderdom die deze gezwellen in het oog teweeg zal brengen.

Cataract kan zich ontwikkelen nadat het oog een trauma heeft gehad of kan worden veroorzaakt door een ziekte. Staar bij honden kan zelfs aanwezig zijn wanneer de hond voor het eerst wordt geboren, of kan zich ontwikkelen in de eerste paar weken van het leven van een puppy. Lees hier meer over staar bij honden. Artritis, een algemene term voor abnormale veranderingen in een gewricht, is een veel voorkomende aandoening bij oudere honden.

In feite lijdt 1 op de 5 Australische honden op een bepaald moment tijdens hun leven aan artritis. Het is een belangrijke oorzaak van chronische pijn bij oudere honden en kan leiden tot blijvende gewrichtsschade. De meest getroffen gewrichten bij honden zijn de heupen, knieën, schouders en ellebogen. U zult merken dat uw hond langzamer op de been komt (vooral's ochtends of bij koeler weer) en veel minder actief zal zijn dan vroeger.

Het is vaak heel moeilijk te zeggen of uw hond lijdt aan artritis. Hoewel het erg pijnlijk is, kan uw hond zijn pijn en ongemak verbergen, vooral in de vroege stadia. Oefening, gewichtsbeheersing en medicijnen tegen artritis kunnen er allemaal toe leiden dat uw hond de pijn van artritis kan overwinnen. Lees hier meer over artritis bij honden.

Oorontstekingen komen zeer vaak voor bij honden, vooral bij rassen met lange oren en bij honden die veel tijd buiten doorbrengen. Lees hier meer over oorontstekingen bij honden. Kennelhoest komt veel voor bij honden die zich in drukke omstandigheden bevinden, zoals in het dierenasiel, dierenarts of in de accommodatie voor huisdieren. Helaas is het een zeer besmettelijke ziekte die zich gemakkelijk tussen dieren verspreidt via druppeltjes in de lucht of contact met een besmet oppervlak (water, voerbak of contact met een andere hond).

Gelukkig, hoewel kennelhoest slecht kan klinken, komt het voor ons overeen met verkoudheid en is het meestal niet ernstig of levensbedreigend. De beste manier om voor uw huisdier te zorgen met kennelhoest is door hem rust en voldoende goed voedsel en water te geven. Mogelijk krijgt u antibiotica van uw dierenarts om het omver te werpen als het geval van uw hond bijzonder ernstig is. Bekijk onze vaccinatiegids voor honden voor informatie over het voorkomen van kennelhoest.

Lees hier meer over kennelhoest bij honden. Diarree - frequente vloeibare of losse stoelgang - komt veel voor bij honden, grotendeels omdat het kan worden veroorzaakt door een aantal oorzaken, waarvan sommige ernstig, en andere niet meer dan een verandering in dieet of een gevoelige maag. In ernstigere gevallen kan uitdroging optreden en dit kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, waaronder zwakte, inspanningsintolerantie en zelfs instorting en epileptische aanvallen. In de meeste gevallen neemt diarree na verloop van tijd af, een goed dieet en voldoende rust.

Chronische diarree kan echter een symptoom zijn van een onderliggende ziekte zoals inflammatoire darmaandoeningen, nier- of leverziekte, infecties of zelfs kanker. Als de aandoening een week of langer aanhoudt, is het tijd om naar uw dierenarts te gaan voor een controle. Lees hier meer over hondendiarree. Een andere veel voorkomende aandoening bij Australische honden en een aandoening die vaak niet serieus genoeg wordt genomen, is obesitas.

Overzeese studies hebben aangetoond dat maar liefst 50% van de honden momenteel overgewicht heeft. Obesitas is een van de grootste oorzaken van ernstige langdurige ziekte bij honden. Als uw hond zwaarlijvig is, riskeert hij allerlei gerelateerde aandoeningen te ontwikkelen, zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, artritis en nog veel meer. Het goede nieuws is dat u het gewicht van uw hond kunt verminderen.

Er wordt aangenomen dat 95% van de gevallen van obesitas kan worden gecorrigeerd door het dieet en het trainingsregime van de hond te beheersen. Praat met uw dierenarts als u denkt dat uw hond te zwaar kan zijn. Bamba, nu een oudere hond, is verzekerd bij Bow Wow Meow vanaf het moment dat hij een puppy was. Toen hij 11 jaar oud was, scheurde hij een ligament van het voorbeen omdat hij van het bed viel.

Bow Wow Meow maakte het claimen van de kosten van zijn behandeling gemakkelijk, zodat zijn mensen zich konden concentreren op het helpen van Bamba om beter te worden. Andrew nam Sandy mee voor röntgenfoto's nadat ze mank begon te lopen. Er werd vastgesteld dat ze een gescheurd kruisband in het linkerbeen had en een operatie nodig had. Na 6 maanden herstel en het laden van het andere been was nog een kniereconstructie nodig.

Andrew is dankbaar dat Bow Wow Meow fantastisch en behulpzaam was, en leek echt om Sandy te geven. Susanne Sullivan redde Milly op 18-jarige leeftijd. Ze besloot een huisdierenverzekering af te sluiten en was blij dat ze dat deed, want op 6-jarige leeftijd ontwikkelde Milly een agressieve vorm van kanker in haar poot, die sindsdien is teruggekeerd. Bow Wow Meow heeft 80% van haar veterinaire kosten op beide rekeningen terugbetaald en ze is erg dankbaar dat ze de keuze heeft gemaakt om Milly te verzekeren.

Intestinale wormen Wormen zijn een chronisch probleem bij honden en zijn ook een zorg voor gezinnen. De darmwormen van veel huisdieren kunnen mensen infecteren, en kinderen lopen een bijzonder risico. Intestinale wormen zijn vooral een probleem bij jonge puppy's. Onbehandeld, kan wormovergroei leiden tot verlies van eetlust, braken, diarree, bloedarmoede en zelfs de dood in ernstige gevallen.

Virbantel is een breedspectrumbormer die rondwormen, haakwormen en lintwormen kan bestrijden. Gebruik Panacur C om rondwormen, haakwormen, zweepwormen en sommige lintwormen te bestrijden. Veel dierenverzorgers zullen vrij verkrijgbare Ivomec gebruiken om veel honden te ontwormen, maar zorgvuldige aandacht voor dosering moet worden gevolgd om overdosering en toxiciteit te voorkomen. HomeOpet Wrm Clear is een natuurlijk alternatief voor sommige dierenbeschermers, net als diatomeeënaarde.

Iverhart Max is een relatief nieuwe orale receptontwormingsmiddel dat vaak behoorlijk effectief is bij het behandelen en voorkomen van darmwormen, evenals hartwormen bij veel huisdieren. Evenzo zijn geen twee hondenrassen hetzelfde, vooral als het gaat om hun gezondheid. Gezondheidsproblemen bij honden variëren van infecties tot kankers, en het is aan jou als huisdierenouder om je metgezellen gelukkig en gezond te houden door enkele veelvoorkomende hondenziekten en -ziekten te begrijpen. Zie hieronder voor de meest voorkomende soorten gezondheidsproblemen bij honden, en zorg ervoor dat u onmiddellijk actie onderneemt als u denkt dat er iets ernstigs mis is met uw hond.

Afhankelijk van de grootte van uw pup komen sommige gezondheidsproblemen vaker voor dan andere. Grote honden hebben bijvoorbeeld de neiging om met meer gewrichtsproblemen te maken, terwijl kleinere honden de neiging hebben om meer tandziekten te ervaren. Elk ras is uniek, maar het is belangrijk om te begrijpen welke veelvoorkomende hondenziekten en gezondheidsproblemen van invloed kunnen zijn op uw huisdier. Meer informatie over hondenartritis Meer informatie over kanker bij honden Meer informatie over hondendiabetes Lees meer over kennelhoest en hoe u dit kunt voorkomen Als u vertrouwd raakt met deze veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden, kunt u weten welke u uzelf kunt behandelen en wanneer het tijd is om naar een dierenarts te gaan.

Als u vaak naar de dierenarts gaat, is een huisdierenverzekering misschien iets waar u rekening mee moet houden. Het kan uw out-of-pocket kosten aanzienlijk verlagen wanneer u uw dierenarts bezoekt. De top drie van meest gediagnosticeerde gezondheidsproblemen bij honden zijn tandvleesaandoeningen, oorinfecties en obesitas. Het risico van uw hond om deze aandoeningen te ontwikkelen, hangt grotendeels af van hun ras, leeftijd, geslacht, of ze gecastreerd zijn en andere belangrijke factoren, zoals voeding en hoeveel lichaamsbeweging ze krijgen.

Er zijn veel dingen die de eigenaar kan doen om het risico van hun hond op het ontwikkelen van deze problemen te verminderen en het is belangrijk voor alle eigenaren om er een gewoonte van te maken om voor de tanden, oren en het gewicht van hun hond te zorgen. Oudere honden zijn vatbaar voor knobbeltjes en stoten, en gelukkig zijn ze niet allemaal kankerachtig. Maar leeftijd verhoogt het risico op kanker bij honden, dus het is het beste om vreemde knobbeltjes te laten controleren, zegt de AVMA. Regelmatige controles en kankeronderzoeken kunnen helpen bij het opvangen van tumoren die niet gemakkelijk te zien of te voelen zijn.

Het gewicht van uw hond kan een aanzienlijke invloed hebben op zijn gezondheid, vooral als hij ouder wordt en minder actief wordt. Oudere honden met overgewicht zijn vatbaarder voor ziekten, zoals diabetes. Obesitas kan bijdragen aan en de behandeling van hartaandoeningen en gewrichtsproblemen bemoeilijken, zegt de American Kennel Club. Naast het bieden van zoveel lichaamsbeweging als uw oudere hond veilig kan verdragen, is het belangrijk om uw hond maaltijden te geven die geschikt zijn voor de leeftijd om ervoor te zorgen dat ze de juiste voedingsbalans krijgen, evenals de juiste hoeveelheid dagelijkse calorieën.

Er zijn verschillende symptomen die erop kunnen wijzen dat uw hond mondgezondheidsproblemen heeft en mogelijk al een tandziekte heeft. Voor het eerst geïdentificeerd in 2004 als een infectieziekte bij racewindhonden in Florida, verspreidde deze vorm van griep zich snel van geïnfecteerde honden naar gezonde honden. Om uw hondenvriend te helpen een gezond leven te leiden, moet u enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen kennen waarmee honden worden geconfronteerd, hun tekenen en wat u eraan kunt doen. Volgens Scientific American, „Als gevolg hiervan hebben raszuivere honden niet alleen een verhoogde incidentie van erfelijke ziekten, maar ook verhoogde gezondheidsproblemen als gevolg van hun lichaamsframes en vormen, zoals heupdysplasie bij grote rassen zoals de Duitse herder en Sint-Bernard, en patella luxatie, of aanhoudende dislocatie van de knieschijf, in speelgoed- en miniatuurrassen.

Veel van de ziekten die jaren geleden bij puppy's voorkwamen, zoals Distemper en Adenovirus (Canine Hepatitis) worden zelden gezien dankzij de effectiviteit van vaccins. Lees meer over enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en de klinische symptomen waar u op moet letten om de hoogste kwaliteit van leven van uw huisdier te garanderen. In het verleden waren hartwormen een veel voorkomende parasiet die honden trof, maar moderne medicijnen voorkomen nu dat de meeste gevallen zich in Australië voordoen. Er zijn veel ziekten en aandoeningen die honden kunnen treffen en het is verrassend om te leren hoe vaak sommige hiervan kunnen voorkomen.

Huidkanker komt vaak voor bij honden, dus let op ongebruikelijke knobbeltjes of vlekken op de huid, oren en ogen van uw hond. Hieronder vindt u een lijst met de meest gediagnosticeerde gezondheidsproblemen bij honden, te beginnen met de meest voorkomende en achterwaarts werken. Mestceltumoren zijn de meest voorkomende vorm van huidkanker bij honden, goed voor ongeveer elf procent van de huidkanker bij honden. .