Wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden?

Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat uw hond een huidaandoening heeft, is jeuk. Ongeveer 20 procent van de honden lijdt aan ooraandoeningen.

Wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden?

Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat uw hond een huidaandoening heeft, is jeuk. Ongeveer 20 procent van de honden lijdt aan ooraandoeningen. Veel honden hebben verschillende huidproblemen. Jeuk en krabben zijn typische tekenen van huidproblemen bij honden.

De huid kan rood, ontstoken, schilferig, schilferig of anderszins abnormaal lijken. Ze kunnen ook haarvlekken verliezen. Er zijn verschillende redenen waarom een hond huidproblemen kan ontwikkelen, waaronder allergieën, parasieten, huidinfecties en meer. Als uw hond constant krabt of kauwt, of als de huid abnormaal lijkt, raadpleeg dan uw dierenarts voordat uw hond ronduit ellendig wordt.

Oorontstekingen zorgen er vaak voor dat honden hun hoofd schudden en hun oren krabben. Vaak is er oorafscheiding of puin en kunnen de oren een slechte geur hebben. Oorontstekingen kunnen jeuken of zelfs pijnlijk zijn. Als ze niet worden behandeld, kunnen ze ernstige schade aanrichten.

Als uw hond langer dan een dag of twee tekenen vertoont van een oorontsteking, ga dan naar uw dierenarts. Oorontstekingen gaan soms gepaard met huidproblemen. Bovendien kunnen ze verband houden met allergieën. Er zijn zoveel redenen waarom een hond kan braken.

Hoewel u niet elke keer dat uw hond overgeeft naar de dierenarts hoeft te haasten, is het ook niet iets om te negeren. Braken kan een teken zijn van toxiciteit, gastro-intestinale blokkering of andere ernstige ziekten. De oorzaak kan ook zo simpel zijn als een dieetindiscretie. Probeer niet te raden; als uw hond blijft braken of andere symptomen heeft zoals diarree, gebrek aan eetlust of zwakte, moet u uw dierenarts erbij betrekken.

Parasieten zijn overal in de wereld van uw hond. Het kunnen externe parasieten zijn, zoals vlooien en teken, of interne parasieten zoals hartwormen en darmwormen. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat parasieten uw hond aanvallen, meestal met maandelijkse preventieve behandelingen. Leer jezelf over hondenparasieten, zodat je je hond kunt beschermen.

Tandziekte (in het bijzonder parodontitis, een aandoening van het tandvlees en tandaanhechtingen), is een ernstig en vaak over het hoofd gezien gezondheidsprobleem voor honden. Slechte adem is niet normaal bij honden en kan een teken zijn van tandheelkundige aandoeningen. Tandplak en tandsteen in de mond van uw hond bevatten gevaarlijke bacteriën die schade aan de tanden en het tandvlees veroorzaken. Obesitas is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij honden.

Obesitas kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en orthopedische problemen. Gelukkig kan obesitas worden voorkomen (en meestal worden teruggedraaid) door middel van een goed dieet en lichaamsbeweging. Oorinfecties en otitis externa bij honden. Merck Veterinary Manual Braken bij honden.

Merck Veterinary Manual Obesitas bij huisdieren is een groeiend probleem. Colorado State University Veterinary Teaching Hospital. Volgens recente statistieken heeft bijna 60% van de honden overgewicht of obesitas. Obesitas verhoogt het risico van de hond op bepaalde soorten kanker, artritis, diabetes, hartaandoeningen en hypertensie.

Evenzo zijn geen twee hondenrassen hetzelfde, vooral als het gaat om hun gezondheid. Gezondheidsproblemen bij honden variëren van infecties tot kankers, en het is aan jou als huisdierenouder om je metgezellen gelukkig en gezond te houden door enkele veelvoorkomende hondenziekten en -ziekten te begrijpen. Zie hieronder voor de meest voorkomende soorten gezondheidsproblemen bij honden, en zorg ervoor dat u onmiddellijk actie onderneemt als u denkt dat er iets ernstigs mis is met uw hond. Afhankelijk van de grootte van uw pup komen sommige gezondheidsproblemen vaker voor dan andere.

Grote honden hebben bijvoorbeeld de neiging om met meer gewrichtsproblemen te maken, terwijl kleinere honden de neiging hebben om meer tandziekten te ervaren. Elk ras is uniek, maar het is belangrijk om te begrijpen welke veelvoorkomende hondenziekten en gezondheidsproblemen van invloed kunnen zijn op uw huisdier. Meer informatie over hondenartritis Meer informatie over kanker bij honden Meer informatie over hondendiabetes Lees meer over kennelhoest en hoe u dit kunt voorkomen Als u vertrouwd raakt met deze veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden, kunt u weten welke u uzelf kunt behandelen en wanneer het tijd is om naar een dierenarts te gaan. Als u vaak naar de dierenarts gaat, is een huisdierenverzekering misschien iets waar u rekening mee moet houden.

Het kan uw out-of-pocket kosten aanzienlijk verlagen wanneer u uw dierenarts bezoekt. Dit is een groot gezondheidsprobleem, vooral voor oudere honden, omdat het echt van invloed kan zijn op de manier waarop ze zien. Een cataract is een ondoorzichtigheid of troebelheid van de lens die voorkomt dat licht het netvlies bereikt, wat leidt tot een verminderd gezichtsvermogen. Cataract kan zich ontwikkelen in één of beide ogen en ze kunnen langzaam of snel vorderen, wat leidt tot visusstoornissen en zelfs blindheid.

Tekenen van een cataract zijn onder meer een witachtig, blauw of grijs gebied in het midden van het oog en gedragsveranderingen met betrekking tot verminderd gezichtsvermogen. Omdat honden hun scherpe gehoor- en reukzin kunnen gebruiken om verlies van gezichtsvermogen te compenseren, kan het voor een huisdiereigenaar moeilijk zijn om staar in een vroeg stadium op te sporen. Het is niet alleen ouderdom die deze gezwellen in het oog teweeg zal brengen. Cataract kan zich ontwikkelen nadat het oog een trauma heeft gehad of kan worden veroorzaakt door een ziekte.

Staar bij honden kan zelfs aanwezig zijn wanneer de hond voor het eerst wordt geboren, of kan zich ontwikkelen in de eerste paar weken van het leven van een puppy. Lees hier meer over staar bij honden. Artritis, een algemene term voor abnormale veranderingen in een gewricht, is een veel voorkomende aandoening bij oudere honden. In feite lijdt 1 op de 5 Australische honden op een bepaald moment tijdens hun leven aan artritis.

Het is een belangrijke oorzaak van chronische pijn bij oudere honden en kan leiden tot blijvende gewrichtsschade. De meest getroffen gewrichten bij honden zijn de heupen, knieën, schouders en ellebogen. U zult merken dat uw hond langzamer op de been komt (vooral's ochtends of bij koeler weer) en veel minder actief zal zijn dan vroeger. Het is vaak heel moeilijk te zeggen of uw hond lijdt aan artritis.

Hoewel het erg pijnlijk is, kan uw hond zijn pijn en ongemak verbergen, vooral in de vroege stadia. Oefening, gewichtsbeheersing en medicijnen tegen artritis kunnen er allemaal toe leiden dat uw hond de pijn van artritis kan overwinnen. Lees hier meer over artritis bij honden. Oorontstekingen komen zeer vaak voor bij honden, vooral bij rassen met lange oren en bij honden die veel tijd buiten doorbrengen.

Lees hier meer over oorontstekingen bij honden. Obesitas is een van de grootste oorzaken van ernstige langdurige ziekte bij honden. Als uw hond zwaarlijvig is, riskeert hij allerlei gerelateerde aandoeningen te ontwikkelen, zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, artritis en nog veel meer. Bamba, nu een oudere hond, is verzekerd bij Bow Wow Meow vanaf het moment dat hij een puppy was.

Toen hij 11 jaar oud was, scheurde hij een ligament van het voorbeen omdat hij van het bed viel. Bow Wow Meow maakte het claimen van de kosten van zijn behandeling gemakkelijk, zodat zijn mensen zich konden concentreren op het helpen van Bamba om beter te worden. Susanne Sullivan redde Milly op 18-jarige leeftijd. Ze besloot een huisdierenverzekering af te sluiten en was blij dat ze dat deed, want op 6-jarige leeftijd ontwikkelde Milly een agressieve vorm van kanker in haar poot, die sindsdien is teruggekeerd.

Bow Wow Meow heeft 80% van haar veterinaire kosten op beide rekeningen terugbetaald en ze is erg dankbaar dat ze de keuze heeft gemaakt om Milly te verzekeren. Het kan heel eng en verwarrend zijn om erachter te komen dat een geliefde kanker heeft. Wanneer die geliefde uw hond is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen kunnen hebben over de beste manier om de ziekte te behandelen. Het is altijd een goed idee om een second opinion te zoeken, misschien bij een veterinaire oncoloog, en zorgvuldig uw opties te bekijken.

Kanker is een klasse ziekten waarbij cellen ongecontroleerd groeien, het omliggende weefsel binnendringen en zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Net als bij mensen kunnen honden verschillende soorten kanker krijgen. De ziekte kan worden gelokaliseerd (beperkt tot één gebied, zoals een tumor) of gegeneraliseerd (verspreid door het lichaam). Kanker is een „multifactoriële ziekte”, wat betekent dat er geen enkele oorzaak bekend is.

We weten echter dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker bij honden. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw hond een van de klinische symptomen vertoont die in de bovenstaande lijst worden genoemd. Als uw hond de diagnose kanker krijgt, kunt u een veterinaire oncoloog raadplegen, vaak in dienst van gespecialiseerde dierenartspraktijken en onderwijsziekenhuizen. Diabetes bij honden is een complexe ziekte die wordt veroorzaakt door ofwel een tekort aan het hormoon insuline of een ontoereikende reactie op insuline.

Nadat een hond heeft gegeten, breekt zijn spijsverteringsstelsel voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose, dat door insuline in zijn cellen wordt gevoerd, een hormoon dat door de alvleesklier wordt afgescheiden. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel. Het resultaat is hyperglycemie, die, indien onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken. Het is belangrijk om te begrijpen dat diabetes als een beheersbare aandoening wordt beschouwd en dat veel diabetische honden een gelukkig, gezond leven kunnen leiden.

De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. Honden met diabetes type I hebben insulinetherapie nodig om te overleven. De exacte oorzaak van diabetes is onbekend. Auto-immuunziekte, genetica, obesitas, chronische pancreatitis, bepaalde medicijnen en abnormale eiwitafzettingen in de alvleesklier kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte.

Om diabetes goed te diagnosticeren, verzamelt uw dierenarts informatie over klinische symptomen, voert een lichamelijk onderzoek uit en controleert u bloedonderzoek en urineonderzoek. Hoewel een bepaalde vorm van diabetes, het type dat wordt aangetroffen bij honden jonger dan een jaar, wordt geërfd, kunnen goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging een lange weg helpen om de ontwikkeling van diabetes te voorkomen. Afgezien van andere negatieve effecten, is het bekend dat obesitas bijdraagt aan insulineresistentie. Als u vermoedt dat uw hond diabetes heeft Als uw hond abnormale klinische symptomen vertoont zoals hierboven vermeld, maak dan onmiddellijk een afspraak om uw dierenarts te raadplegen.

Als een diabetische hond niet wordt behandeld, kan hij secundaire gezondheidsproblemen krijgen, zoals staar en ernstige urinewegproblemen. Uiteindelijk kan onbehandelde diabetes coma en de dood veroorzaken. Hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier. De wormen reizen door de bloedbaan en beschadigen slagaders en vitale organen terwijl ze uiteindelijk hun reis naar de vaten van de long en de hartkamer voltooien ongeveer zes maanden na de eerste infectie.

Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond leven. Hartwormziekte is ernstig en kan fataal zijn. Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van luchtweginfecties te beschrijven, zowel viraal als bacterieel, dat ontsteking van de stembox en luchtpijp van een hond veroorzaakt. Het is een vorm van bronchitis en lijkt op een verkoudheid op de borst bij mensen.

Hoewel het meestal vanzelf opruimt, is kennelhoest zeer besmettelijk voor andere honden. De meeste kennels gaan niet aan boord van een huisdier zonder bewijs van een recente vaccinatie tegen para-influenza en Bordetella, twee van de belangrijkste oorzaken van kennelhoest. Honden meer vatbaar voor kennelhoest Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken. Het virus valt snel delende cellen in het lichaam van een hond aan, waardoor het darmkanaal het meest wordt aangetast.

Parvovirus valt ook de witte bloedcellen aan en wanneer jonge dieren besmet zijn, kan het virus de hartspier beschadigen en levenslange hartproblemen veroorzaken. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest. Parvo is bestand tegen veel typische ontsmettingsmiddelen en kan moeilijk uit te roeien zijn. Rabiës is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren kan aantasten, inclusief katten, honden en mensen.

Deze vermijdbare ziekte is gemeld in elke staat behalve Hawaï. Er is een goede reden dat het woord „hondsdolheid” angst bij mensen oproept zodra de symptomen verschijnen, hondsdolheid bijna 100% fataal is. Er zijn verschillende routes gemeld voor overdracht van het rabiësvirus. Er is geen behandeling of genezing voor hondsdolheid zodra de symptomen optreden.

Hoewel de naam anders suggereert, wordt ringworm helemaal niet veroorzaakt door een worm, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische haaruitval bij een hond en kan zich ook verspreiden naar andere dieren en naar mensen. Behandeling van ringworm hangt af van de ernst van de infectie. Zymox Otic Enzymatic Solution Hydrocortison Free en Zymox Otic Enzymatic Solution met Hydrocortison zijn ideaal voor oorinfecties die voorkomen bij honden die niet graag met hun oren bezig zijn.

De meeste hondenbezitters baden hun honden regelmatig, maar niet zoveel letten goed op de tanden van hun hond. Jeukende huid- of huidinfectiesAlle honden krabben dagelijks, maar als u merkt dat uw hond onophoudelijk krabt, is dat een teken dat er iets anders aan de hand is. Orale of actuele tekenpreventieproducten, plus jaarlijkse screenings, kunnen uw hond helpen door teken overgedragen ziekten helemaal te vermijden. Ik vind dat het voeren van honden met koolhydraatarme, laagkorrelige diëten in gematigde hoeveelheden zeer effectief is, samen met een goed trainingsprogramma.

Kennelhoest komt veel voor bij honden die zich in drukke omstandigheden bevinden, zoals in het dierenasiel, dierenarts of in de accommodatie voor huisdieren. Volgens de American Kennel Club zijn de meeste oorinfecties bij honden binnen één tot twee weken opgelost. Honden met parodontitis hebben meer kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen en orgaanschade door bacteriën die constant in de bloedbaan terechtkomen en naar het hart reizen. Zoals uw dierenarts zal uitleggen, is het belangrijk om uw hond altijd elke dag op hetzelfde tijdstip insuline te geven en hem regelmatig maaltijden te geven in combinatie met zijn medicatie; hierdoor kunnen verhoogde voedingsstoffen in het bloed samenvallen met de piekinsulinespiegels.

Goed voor uw pup zorgen kan zijn of haar kans op het ontwikkelen van hondenziekten, ziekten of ziekten verkleinen, maar veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden kunnen nog steeds voorkomen. Tandheelkundige ziekteMondinfecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. .