Wat zijn enkele veelvoorkomende ziekten bij honden?

Dit is een darminfectie die zeer besmettelijk is en zowel wilde als gedomesticeerde honden treft. Hondenziekte is een zeer ernstige virale ziekte.

Wat zijn enkele veelvoorkomende ziekten bij honden?

Dit is een darminfectie die zeer besmettelijk is en zowel wilde als gedomesticeerde honden treft. Hondenziekte is een zeer ernstige virale ziekte. Veel voorkomende hondenziekten kunnen worden voorkomen of behandeld met beschikbare vaccins. Het kan heel eng en verwarrend zijn om erachter te komen dat een geliefde kanker heeft.

Wanneer die geliefde uw hond is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen kunnen hebben over de beste manier om de ziekte te behandelen. Het is altijd een goed idee om een second opinion te zoeken, misschien bij een veterinaire oncoloog, en zorgvuldig uw opties te bekijken. Kanker is een klasse ziekten waarbij cellen ongecontroleerd groeien, het omliggende weefsel binnendringen en zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Net als bij mensen kunnen honden verschillende soorten kanker krijgen.

De ziekte kan worden gelokaliseerd (beperkt tot één gebied, zoals een tumor) of gegeneraliseerd (verspreid door het lichaam). Kanker is een „multifactoriële ziekte”, wat betekent dat er geen enkele oorzaak bekend is. We weten echter dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker bij honden. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw hond een van de klinische symptomen vertoont die in de bovenstaande lijst worden genoemd.

Als uw hond de diagnose kanker krijgt, kunt u een veterinaire oncoloog raadplegen, vaak in dienst van gespecialiseerde dierenartspraktijken en onderwijsziekenhuizen. Diabetes bij honden is een complexe ziekte die wordt veroorzaakt door ofwel een tekort aan het hormoon insuline of een ontoereikende reactie op insuline. Nadat een hond heeft gegeten, breekt zijn spijsverteringsstelsel voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose, dat door insuline in zijn cellen wordt gevoerd, een hormoon dat door de alvleesklier wordt afgescheiden. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel.

Het resultaat is hyperglycemie, die, indien onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken. Het is belangrijk om te begrijpen dat diabetes als een beheersbare aandoening wordt beschouwd en dat veel diabetische honden een gelukkig, gezond leven kunnen leiden. De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. Honden met diabetes type I hebben insulinetherapie nodig om te overleven.

De exacte oorzaak van diabetes is onbekend. Auto-immuunziekte, genetica, obesitas, chronische pancreatitis, bepaalde medicijnen en abnormale eiwitafzettingen in de alvleesklier kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte. Om diabetes goed te diagnosticeren, verzamelt uw dierenarts informatie over klinische symptomen, voert een lichamelijk onderzoek uit en controleert u bloedonderzoek en urineonderzoek. Hoewel een bepaalde vorm van diabetes, het type dat wordt aangetroffen bij honden jonger dan een jaar, wordt geërfd, kunnen goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging een lange weg helpen om de ontwikkeling van diabetes te voorkomen.

Afgezien van andere negatieve effecten, is het bekend dat obesitas bijdraagt aan insulineresistentie. Als u vermoedt dat uw hond diabetes heeft Als uw hond abnormale klinische symptomen vertoont zoals hierboven vermeld, maak dan onmiddellijk een afspraak om uw dierenarts te raadplegen. Als een diabetische hond niet wordt behandeld, kan hij secundaire gezondheidsproblemen krijgen, zoals staar en ernstige urinewegproblemen. Uiteindelijk kan onbehandelde diabetes coma en de dood veroorzaken.

Hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier. De wormen reizen door de bloedbaan en beschadigen slagaders en vitale organen terwijl ze uiteindelijk hun reis naar de vaten van de long en de hartkamer voltooien ongeveer zes maanden na de eerste infectie. Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond leven. Hartwormziekte is ernstig en kan fataal zijn.

Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van luchtweginfecties te beschrijven, zowel viraal als bacterieel, dat ontsteking van de stembox en luchtpijp van een hond veroorzaakt. Het is een vorm van bronchitis en lijkt op een verkoudheid op de borst bij mensen. Hoewel het meestal vanzelf opruimt, is kennelhoest zeer besmettelijk voor andere honden. De meeste kennels gaan niet aan boord van een huisdier zonder bewijs van een recente vaccinatie tegen para-influenza en Bordetella, twee van de belangrijkste oorzaken van kennelhoest.

Honden meer vatbaar voor kennelhoest Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken. Het virus valt snel delende cellen in het lichaam van een hond aan, waardoor het darmkanaal het meest wordt aangetast. Parvovirus valt ook de witte bloedcellen aan en wanneer jonge dieren besmet zijn, kan het virus de hartspier beschadigen en levenslange hartproblemen veroorzaken. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest.

Parvo is bestand tegen veel typische ontsmettingsmiddelen en kan moeilijk uit te roeien zijn. Rabiës is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren kan aantasten, inclusief katten, honden en mensen. Deze vermijdbare ziekte is gemeld in elke staat behalve Hawaï. Er is een goede reden dat het woord „hondsdolheid” angst bij mensen oproept zodra de symptomen verschijnen, hondsdolheid bijna 100% fataal is.

Er zijn verschillende routes gemeld voor overdracht van het rabiësvirus. Er is geen behandeling of genezing voor hondsdolheid zodra de symptomen optreden. Hoewel de naam anders suggereert, wordt ringworm helemaal niet veroorzaakt door een worm, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische haaruitval bij een hond en kan zich ook verspreiden naar andere dieren en naar mensen.

Behandeling van ringworm hangt af van de ernst van de infectie. Tandheelkundige ziekteMondinfecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. Tandsteen en gingivitis behoren tot de meest voorkomende orale problemen, terwijl de ernstigere parodontitis, zoals abcessen, vaker voorkomen bij oudere honden in de latere stadia van hun leven. Symptomen van tandheelkundige aandoeningen zijn slechte adem, losse tanden, veranderingen in eetlust, met name weigering om droog voedsel te eten, afvoer van bloed of pus uit de mond, kwijlen, slecht humeur, knobbeltjes op het tandvlees of onder de tong en verkleurde tanden en tandvlees.

OorinfectiesAls uw hond lijdt aan terugkerende oorontstekingen, is het zeer waarschijnlijk dat allergieën de boosdoener zijn en de meest waarschijnlijke allergenen maïs, tarwe en soja in hun voedsel zijn. Honden met grote, hangende oren zijn echter meestal vatbaarder voor oorinfecties. Als u merkt dat uw hond aan zijn oren krabt of poot, zijn hoofd schudt of zijn oor tegen de vloer of meubels wrijft, is dat een goede indicatie dat hij mogelijk een oorontsteking heeft. Ernstigere symptomen kunnen zijn: roodheid van de gehoorgang, korstjes of korstjes rond het oor, haaruitval rond het oor, evenwichtsproblemen, rondlopen, pijn en gehoorverlies.

Stijfheid en pijnAls uw hond zes jaar of ouder is, merkt u misschien dat opstaan vanuit een zittende of liggende positie moeilijker lijkt of dat traplopen misschien ook moeilijk lijkt. Dit zijn symptomen dat hij stijfheid en pijn ervaart. Bespaar 50% of meer op levensverzekeringen Hondenziekte, ook wel hardpadziekte genoemd omdat het de neus en voetzolen van honden verhardt, is een uiterst besmettelijke virale ziekte die wordt overgedragen door blootstelling in de lucht of contact zoals gedeelde voedselkommen. Hoewel alle honden het risico lopen hondenziekte op te lopen, treft het voornamelijk puppy's en honden die bijzonder vatbaar zijn voor virussen in de lucht.

Hartwormen zijn parasieten die in het hart van uw hond leven en zijn hart, bloedvaten en longen verwoesten als hij besmet raakt. Hartworm wordt verspreid door muggen en is gemeld in alle vijftig staten, niet alleen plaatsen met een droog klimaat. Het kopen van preventieve medicatie (zoals hartworm of vlo en teken) is vergelijkbaar met het kopen van een verzekering, terwijl u er nu misschien geen geld aan wilt uitgeven, het is beter dan later geen crisis te kunnen betalen. Hier zijn nog enkele geldbesparende hacks voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Leer hoe u hartworm kunt identificeren en voorkomen. Het is de ziekte die Old Yeller heeft gekost. Hondsdolheid veroorzaakt door het rabiësvirus, verspreid door een beet of speeksel van een besmet dier, en dodelijk zodra een dier het krijgt en symptomen begint te vertonen. Vanwege de ernst en het feit dat het gemakkelijk naar mensen kan worden verspreid, vereisen veel steden, staten, parken en trimmers dat honden het vaccin hebben.

Er is geen behandeling voor honden als ze eenmaal hondsdolheid hebben opgelopen, en het is fataal. De beste manier om dit te voorkomen, is haar laten vaccineren en haar beschermen tegen hondsdolle dieren in het wild. Bezorgd over hondsdolheid? Bekijk onze gids. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die afkomstig is van tekenbeten (meestal hertenteken) en als het eenmaal in de bloedbaan is, verspreidt het zich naar de gewrichten en veroorzaakt het pijn voor uw pup.

En als het onbehandeld blijft, kan de ziekte van Lyme dodelijk zijn, de ziekte van Lyme kan worden behandeld met antibiotica en worden voorkomen door hem te laten vaccineren en zijn lichaam te controleren op teken na blootstelling buitenshuis. Deze ziekte is een zeer besmettelijke luchtweginfectie die ontsteking en irritatie van de luchtwegen veroorzaakt. Het wordt kennelhoest genoemd omdat het een ziekte is die zich snel kan verspreiden via dieren in de buurt - zoals schuilplaatsen, hondenparken, instapkennels en hondendagverblijven - door direct contact met een besmet dier, hoesten of delen van besmette kommen of dekens. Hoewel alle honden risico lopen, hebben puppy's, niet-gevaccineerde honden en oudere honden meer kans op kennelhoest vanwege hun zwakkere immuunsysteem.

Als uw hond kennelhoest heeft, zal uw dierenarts antibiotica, hoestonderdrukkers en voldoende rust voorschrijven. Maar als ze thuis is, houd haar dan goed in de gaten als ze lusteloos of lusteloos wordt, breng haar terug naar de dierenarts om er zeker van te zijn dat ze geen longontsteking heeft. Je kunt haar helpen voorkomen dat ze kennelhoest oploopt door haar te laten vaccineren (vooral nadat je haar uit een asiel hebt gered) en haar weg te houden van zieke honden. Deze lijst met hondenziekten is een selectie van ziekten en andere aandoeningen die bij de hond worden aangetroffen.

Sommige van deze ziekten zijn uniek voor honden of nauw verwante soorten, terwijl andere worden aangetroffen bij andere dieren, waaronder mensen. Niet alle artikelen die hier worden vermeld, bevatten informatie die specifiek is voor honden. Artikelen met niet-hondeninformatie zijn gemarkeerd met een sterretje (*). Dit is een groot gezondheidsprobleem, vooral voor oudere honden, omdat het echt van invloed kan zijn op de manier waarop ze zien.

Een cataract is een ondoorzichtigheid of troebelheid van de lens die voorkomt dat licht het netvlies bereikt, wat leidt tot een verminderd gezichtsvermogen. Cataract kan zich ontwikkelen in één of beide ogen en ze kunnen langzaam of snel vorderen, wat leidt tot visusstoornissen en zelfs blindheid. Tekenen van een cataract zijn onder meer een witachtig, blauw of grijs gebied in het midden van het oog en gedragsveranderingen met betrekking tot verminderd gezichtsvermogen. Omdat honden hun scherpe gehoor- en reukzin kunnen gebruiken om verlies van gezichtsvermogen te compenseren, kan het voor een huisdiereigenaar moeilijk zijn om staar in een vroeg stadium op te sporen.

Het is niet alleen ouderdom die deze gezwellen in het oog teweeg zal brengen. Cataract kan zich ontwikkelen nadat het oog een trauma heeft gehad of kan worden veroorzaakt door een ziekte. Staar bij honden kan zelfs aanwezig zijn wanneer de hond voor het eerst wordt geboren, of kan zich ontwikkelen in de eerste paar weken van het leven van een puppy. Lees hier meer over staar bij honden.

Artritis, een algemene term voor abnormale veranderingen in een gewricht, is een veel voorkomende aandoening bij oudere honden. In feite lijdt 1 op de 5 Australische honden op een bepaald moment tijdens hun leven aan artritis. Het is een belangrijke oorzaak van chronische pijn bij oudere honden en kan leiden tot blijvende gewrichtsschade. De meest getroffen gewrichten bij honden zijn de heupen, knieën, schouders en ellebogen.

U zult merken dat uw hond langzamer op de been komt (vooral's ochtends of bij koeler weer) en veel minder actief zal zijn dan vroeger. Het is vaak heel moeilijk te zeggen of uw hond lijdt aan artritis. Hoewel het erg pijnlijk is, kan uw hond zijn pijn en ongemak verbergen, vooral in de vroege stadia. Oefening, gewichtsbeheersing en medicijnen tegen artritis kunnen er allemaal toe leiden dat uw hond de pijn van artritis kan overwinnen.

Lees hier meer over artritis bij honden. Oorontstekingen komen zeer vaak voor bij honden, vooral bij rassen met lange oren en bij honden die veel tijd buiten doorbrengen. Lees hier meer over oorontstekingen bij honden. Kennelhoest komt veel voor bij honden die zich in drukke omstandigheden bevinden, zoals in het dierenasiel, dierenarts of in de accommodatie voor huisdieren.

Helaas is het een zeer besmettelijke ziekte die zich gemakkelijk tussen dieren verspreidt via druppeltjes in de lucht of contact met een besmet oppervlak (water, voerbak of contact met een andere hond). Gelukkig, hoewel kennelhoest slecht kan klinken, komt het voor ons overeen met verkoudheid en is het meestal niet ernstig of levensbedreigend. De beste manier om voor uw huisdier te zorgen met kennelhoest is door hem rust en voldoende goed voedsel en water te geven. Mogelijk krijgt u antibiotica van uw dierenarts om het omver te werpen als het geval van uw hond bijzonder ernstig is.

Bekijk onze vaccinatiegids voor honden voor informatie over het voorkomen van kennelhoest. Lees hier meer over kennelhoest bij honden. Diarree - frequente vloeibare of losse stoelgang - komt veel voor bij honden, grotendeels omdat het kan worden veroorzaakt door een aantal oorzaken, waarvan sommige ernstig, en andere niet meer dan een verandering in dieet of een gevoelige maag. In ernstigere gevallen kan uitdroging optreden en dit kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, waaronder zwakte, inspanningsintolerantie en zelfs instorting en epileptische aanvallen.

In de meeste gevallen neemt diarree na verloop van tijd af, een goed dieet en voldoende rust. Chronische diarree kan echter een symptoom zijn van een onderliggende ziekte zoals inflammatoire darmaandoeningen, nier- of leverziekte, infecties of zelfs kanker. Als de aandoening een week of langer aanhoudt, is het tijd om naar uw dierenarts te gaan voor een controle. Lees hier meer over hondendiarree.

Een andere veel voorkomende aandoening bij Australische honden en een aandoening die vaak niet serieus genoeg wordt genomen, is obesitas. Overzeese studies hebben aangetoond dat maar liefst 50% van de honden momenteel overgewicht heeft. Obesitas is een van de grootste oorzaken van ernstige langdurige ziekte bij honden. Als uw hond zwaarlijvig is, riskeert hij allerlei gerelateerde aandoeningen te ontwikkelen, zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, artritis en nog veel meer.

Het goede nieuws is dat u het gewicht van uw hond kunt verminderen. Er wordt aangenomen dat 95% van de gevallen van obesitas kan worden gecorrigeerd door het dieet en het trainingsregime van de hond te beheersen. Praat met uw dierenarts als u denkt dat uw hond te zwaar kan zijn. Bamba, nu een oudere hond, is verzekerd bij Bow Wow Meow vanaf het moment dat hij een puppy was.

Toen hij 11 jaar oud was, scheurde hij een ligament van het voorbeen omdat hij van het bed viel. Bow Wow Meow maakte het claimen van de kosten van zijn behandeling gemakkelijk, zodat zijn mensen zich konden concentreren op het helpen van Bamba om beter te worden. Andrew nam Sandy mee voor röntgenfoto's nadat ze mank begon te lopen. Er werd vastgesteld dat ze een gescheurd kruisband in het linkerbeen had en een operatie nodig had.

Na 6 maanden herstel en het laden van het andere been was nog een kniereconstructie nodig. Andrew is dankbaar dat Bow Wow Meow fantastisch en behulpzaam was, en leek echt om Sandy te geven. Susanne Sullivan redde Milly op 18-jarige leeftijd. Ze besloot een huisdierenverzekering af te sluiten en was blij dat ze dat deed, want op 6-jarige leeftijd ontwikkelde Milly een agressieve vorm van kanker in haar poot, die sindsdien is teruggekeerd.

Bow Wow Meow heeft 80% van haar veterinaire kosten op beide rekeningen terugbetaald en ze is erg dankbaar dat ze de keuze heeft gemaakt om Milly te verzekeren. Als u merkt dat uw hond vaak aan zijn oren krabt of herhaaldelijk hoofd kantelt of trilt, moet u waarschijnlijk zijn oren laten controleren op een infectie. Andere indicatoren kunnen verlies van vacht, geur en roodheid of zwelling van de gehoorgang zijn. Als oorinfecties zich opnieuw voordoen, bestaat er ook een kans op betrokkenheid van allergieën.

Sommige dingen die u kunt doen om oorinfecties te voorkomen, zijn de oren van uw honden grondig drogen nadat u in water bent geweest, een hondenreinigingsoplossing gebruiken om de oren van uw huisdieren regelmatig schoon te maken en eventuele allergieën op de juiste manier te beheersen. Naarmate honden soms ouder worden, vertonen ze artritis en gewrichtspijn, vooral in combinatie met gewichtstoename die niet gezond is voor hun grootte. Enkele andere mogelijke oorzaken van stijfheid en pijn in gewrichten kunnen overbelasting, bacteriële encefalitis of parasitaire infestaties zijn. Enkele mogelijke indicatoren van ontsteking en stijfheid zijn ongemakkelijke gangen, terughoudendheid om op te staan, stijfheid van ledematen, zwelling, spierspasmen, depressie of merkbare vermoeidheid.

De behandeling hangt af van de aandoeningen die door uw dierenarts zijn vastgesteld. Lees hier voor meer informatie over hoe u uw hond comfortabeler kunt maken bij pijn door stijfheid of ontsteking. De twee meest voorkomende oorzaken zijn de bacterie Bordetella bronchiseptica en het canine para-influenzavirus. Huidkanker komt vaak voor bij honden, dus let op ongebruikelijke knobbeltjes of vlekken op de huid, oren en ogen van uw hond.

Braken is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem voor honden, met tientallen mogelijke oorzaken, van infectie of darmparasieten tot pancreatitis, nierfalen, zonnesteek, een obstructie in de maag of darm of vergiftiging. Immunosuppressieve honden (honden waarvan het immuunsysteem verzwakt is door ziekte of bepaalde medicijnen) hebben veel meer kans om besmet te raken met deze schimmels en ziekten te ontwikkelen. De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, waarvoor ze insulinetherapie moeten krijgen om te overleven. Enkele van de meest voorkomende ziekten bij honden die doorgaans worden geïdentificeerd na de leeftijd van drie jaar zijn orale infecties zoals gingivitis en tandsteenopbouw.

Mensen kunnen ook sommige ziekten (zoals schurft, ringworm, kennelhoest en hondengriep) van hond op hond verspreiden via gedeelde borstels, halsbanden, beddengoed, enz. Hoewel nierziekte vaker wordt gezien bij oudere honden en niet kan worden omgekeerd of genezen, kunnen de progressie en verzwakking ervan worden vertraagd zodra het wordt gevonden en behandeld. Er zijn veel ziekten en aandoeningen die honden kunnen treffen en het is verrassend om te leren hoe vaak sommige hiervan kunnen voorkomen. .