Wat zijn veel voorkomende infecties bij honden?

Dit is een darminfectie die zeer besmettelijk is en zowel wilde als gedomesticeerde honden treft. Hondenziekte is een zeer ernstige virale ziekte.

Wat zijn veel voorkomende infecties bij honden?

Dit is een darminfectie die zeer besmettelijk is en zowel wilde als gedomesticeerde honden treft. Hondenziekte is een zeer ernstige virale ziekte. Het kan heel eng en verwarrend zijn om erachter te komen dat een geliefde kanker heeft. Wanneer die geliefde uw hond is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen kunnen hebben over de beste manier om de ziekte te behandelen.

Het is altijd een goed idee om een second opinion te zoeken, misschien bij een veterinaire oncoloog, en zorgvuldig uw opties te bekijken. Kanker is een klasse ziekten waarbij cellen ongecontroleerd groeien, het omliggende weefsel binnendringen en zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Net als bij mensen kunnen honden verschillende soorten kanker krijgen. De ziekte kan worden gelokaliseerd (beperkt tot één gebied, zoals een tumor) of gegeneraliseerd (verspreid door het lichaam).

Kanker is een „multifactoriële ziekte”, wat betekent dat er geen enkele oorzaak bekend is. We weten echter dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker bij honden. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw hond een van de klinische symptomen vertoont die in de bovenstaande lijst worden genoemd. Als uw hond de diagnose kanker krijgt, kunt u een veterinaire oncoloog raadplegen, vaak in dienst van gespecialiseerde dierenartspraktijken en onderwijsziekenhuizen.

Diabetes bij honden is een complexe ziekte die wordt veroorzaakt door ofwel een tekort aan het hormoon insuline of een ontoereikende reactie op insuline. Nadat een hond heeft gegeten, breekt zijn spijsverteringsstelsel voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose, dat door insuline in zijn cellen wordt gevoerd, een hormoon dat door de alvleesklier wordt afgescheiden. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel. Het resultaat is hyperglycemie, die, indien onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat diabetes als een beheersbare aandoening wordt beschouwd en dat veel diabetische honden een gelukkig, gezond leven kunnen leiden. De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. Honden met diabetes type I hebben insulinetherapie nodig om te overleven. De exacte oorzaak van diabetes is onbekend.

Auto-immuunziekte, genetica, obesitas, chronische pancreatitis, bepaalde medicijnen en abnormale eiwitafzettingen in de alvleesklier kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte. Om diabetes goed te diagnosticeren, verzamelt uw dierenarts informatie over klinische symptomen, voert een lichamelijk onderzoek uit en controleert u bloedonderzoek en urineonderzoek. Hoewel een bepaalde vorm van diabetes, het type dat wordt aangetroffen bij honden jonger dan een jaar, wordt geërfd, kunnen goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging een lange weg helpen om de ontwikkeling van diabetes te voorkomen. Afgezien van andere negatieve effecten, is het bekend dat obesitas bijdraagt aan insulineresistentie.

Als u vermoedt dat uw hond diabetes heeft Als uw hond abnormale klinische symptomen vertoont zoals hierboven vermeld, maak dan onmiddellijk een afspraak om uw dierenarts te raadplegen. Als een diabetische hond niet wordt behandeld, kan hij secundaire gezondheidsproblemen krijgen, zoals staar en ernstige urinewegproblemen. Uiteindelijk kan onbehandelde diabetes coma en de dood veroorzaken. Hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier.

De wormen reizen door de bloedbaan en beschadigen slagaders en vitale organen terwijl ze uiteindelijk hun reis naar de vaten van de long en de hartkamer voltooien ongeveer zes maanden na de eerste infectie. Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond leven. Hartwormziekte is ernstig en kan fataal zijn. Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van luchtweginfecties te beschrijven, zowel viraal als bacterieel, dat ontsteking van de stembox en luchtpijp van een hond veroorzaakt.

Het is een vorm van bronchitis en lijkt op een verkoudheid op de borst bij mensen. Hoewel het meestal vanzelf opruimt, is kennelhoest zeer besmettelijk voor andere honden. De meeste kennels gaan niet aan boord van een huisdier zonder bewijs van een recente vaccinatie tegen para-influenza en Bordetella, twee van de belangrijkste oorzaken van kennelhoest. Honden meer vatbaar voor kennelhoest Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken.

Het virus valt snel delende cellen in het lichaam van een hond aan, waardoor het darmkanaal het meest wordt aangetast. Parvovirus valt ook de witte bloedcellen aan en wanneer jonge dieren besmet zijn, kan het virus de hartspier beschadigen en levenslange hartproblemen veroorzaken. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest. Parvo is bestand tegen veel typische ontsmettingsmiddelen en kan moeilijk uit te roeien zijn.

Rabiës is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren kan aantasten, inclusief katten, honden en mensen. Deze vermijdbare ziekte is gemeld in elke staat behalve Hawaï. Er is een goede reden dat het woord „hondsdolheid” angst bij mensen oproept zodra de symptomen verschijnen, hondsdolheid bijna 100% fataal is. Er zijn verschillende routes gemeld voor overdracht van het rabiësvirus.

Er is geen behandeling of genezing voor hondsdolheid zodra de symptomen optreden. Hoewel de naam anders suggereert, wordt ringworm helemaal niet veroorzaakt door een worm, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische haaruitval bij een hond en kan zich ook verspreiden naar andere dieren en naar mensen. Behandeling van ringworm hangt af van de ernst van de infectie.

Tandheelkundige ziekteMondinfecties zijn eigenlijk de meest voorkomende hondenziekte en worden meestal een probleem bij honden na de leeftijd van drie jaar. Tandsteen en gingivitis behoren tot de meest voorkomende orale problemen, terwijl de ernstigere parodontitis, zoals abcessen, vaker voorkomen bij oudere honden in de latere stadia van hun leven. Symptomen van tandheelkundige aandoeningen zijn slechte adem, losse tanden, veranderingen in eetlust, met name weigering om droog voedsel te eten, afvoer van bloed of pus uit de mond, kwijlen, slecht humeur, knobbeltjes op het tandvlees of onder de tong en verkleurde tanden en tandvlees. OorinfectiesAls uw hond lijdt aan terugkerende oorontstekingen, is het zeer waarschijnlijk dat allergieën de boosdoener zijn en de meest waarschijnlijke allergenen maïs, tarwe en soja in hun voedsel zijn.

Honden met grote, hangende oren zijn echter meestal vatbaarder voor oorinfecties. Als u merkt dat uw hond aan zijn oren krabt of poot, zijn hoofd schudt of zijn oor tegen de vloer of meubels wrijft, is dat een goede indicatie dat hij mogelijk een oorontsteking heeft. Ernstigere symptomen kunnen zijn: roodheid van de gehoorgang, korstjes of korstjes rond het oor, haaruitval rond het oor, evenwichtsproblemen, rondlopen, pijn en gehoorverlies. Stijfheid en pijnAls uw hond zes jaar of ouder is, merkt u misschien dat opstaan vanuit een zittende of liggende positie moeilijker lijkt of dat traplopen misschien ook moeilijk lijkt.

Dit zijn symptomen dat hij stijfheid en pijn ervaart. Bespaar 50% of meer op levensverzekeringen Hondenziekte, ook wel hardpadziekte genoemd omdat het de neus en voetzolen van honden verhardt, is een uiterst besmettelijke virale ziekte die wordt overgedragen door blootstelling in de lucht of contact zoals gedeelde voedselkommen. Hoewel alle honden het risico lopen hondenziekte op te lopen, treft het voornamelijk puppy's en honden die bijzonder vatbaar zijn voor virussen in de lucht. Hartwormen zijn parasieten die in het hart van uw hond leven en zijn hart, bloedvaten en longen verwoesten als hij besmet raakt.

Hartworm wordt verspreid door muggen en is gemeld in alle vijftig staten, niet alleen plaatsen met een droog klimaat. Het kopen van preventieve medicatie (zoals hartworm of vlo en teken) is vergelijkbaar met het kopen van een verzekering, terwijl u er nu misschien geen geld aan wilt uitgeven, het is beter dan later geen crisis te kunnen betalen. Hier zijn nog enkele geldbesparende hacks voor eigenaren van gezelschapsdieren. Leer hoe u hartworm kunt identificeren en voorkomen.

Het is de ziekte die Old Yeller heeft gekost. Hondsdolheid veroorzaakt door het rabiësvirus, verspreid door een beet of speeksel van een besmet dier, en dodelijk zodra een dier het krijgt en symptomen begint te vertonen. Vanwege de ernst en het feit dat het gemakkelijk naar mensen kan worden verspreid, vereisen veel steden, staten, parken en trimmers dat honden het vaccin hebben. Er is geen behandeling voor honden als ze eenmaal hondsdolheid hebben opgelopen, en het is fataal.

De beste manier om dit te voorkomen, is haar laten vaccineren en haar beschermen tegen hondsdolle dieren in het wild. Bezorgd over hondsdolheid? Bekijk onze gids. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die afkomstig is van tekenbeten (meestal hertenteken) en als het eenmaal in de bloedbaan is, verspreidt het zich naar de gewrichten en veroorzaakt het pijn voor uw pup. En als het onbehandeld blijft, kan de ziekte van Lyme dodelijk zijn, de ziekte van Lyme kan worden behandeld met antibiotica en worden voorkomen door hem te laten vaccineren en zijn lichaam te controleren op teken na blootstelling buitenshuis.

Deze ziekte is een zeer besmettelijke luchtweginfectie die ontsteking en irritatie van de luchtwegen veroorzaakt. Het wordt kennelhoest genoemd omdat het een ziekte is die zich snel kan verspreiden via dieren in de buurt - zoals schuilplaatsen, hondenparken, instapkennels en hondendagverblijven - door direct contact met een besmet dier, hoesten of delen van besmette kommen of dekens. Hoewel alle honden risico lopen, hebben puppy's, niet-gevaccineerde honden en oudere honden meer kans op kennelhoest vanwege hun zwakkere immuunsysteem. Als uw hond kennelhoest heeft, zal uw dierenarts antibiotica, hoestonderdrukkers en voldoende rust voorschrijven.

Maar als ze thuis is, houd haar dan goed in de gaten als ze lusteloos of lusteloos wordt, breng haar terug naar de dierenarts om er zeker van te zijn dat ze geen longontsteking heeft. Je kunt haar helpen voorkomen dat ze kennelhoest oploopt door haar te laten vaccineren (vooral nadat je haar uit een asiel hebt gered) en haar weg te houden van zieke honden. Deze lijst met hondenziekten is een selectie van ziekten en andere aandoeningen die bij de hond worden aangetroffen. Sommige van deze ziekten zijn uniek voor honden of nauw verwante soorten, terwijl andere worden aangetroffen bij andere dieren, waaronder mensen.

Niet alle artikelen die hier worden vermeld, bevatten informatie die specifiek is voor honden. Artikelen met niet-hondeninformatie zijn gemarkeerd met een sterretje (*). Als hondenouder is het belangrijk om de tekenen en symptomen van veel voorkomende ziekten te herkennen, zodat u zo snel mogelijk veterinaire hulp kunt zoeken voor uw hondenvriend. Braken is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem voor honden, met tientallen mogelijke oorzaken, van infectie of darmparasieten tot pancreatitis, nierfalen, zonnesteek, een obstructie in de maag of darm of vergiftiging.

Hondenziekte, ook wel hardpadziekte genoemd omdat het de neuzen en voetzolen van honden verhardt, is een uiterst besmettelijke virale ziekte die wordt overgedragen door blootstelling in de lucht of contact zoals gedeelde voedselkommen. Parvovirus, darmwormen en parasieten zijn ziekten die darmklachten bij uw hond veroorzaken. Parvo is een ander zeer besmettelijk virus dat honden infecteert die in contact komen met de ontlasting van een zieke hond. Bij de meeste honden is obesitas vrij duidelijk, maar voor die honden die wat hariger zijn, is de ribbenkasttest de beste manier om te bepalen of ze moeten afvallen.

De American Veterinary Medical Foundation (AVMA) zegt dat honden ook in contact kunnen komen met de bacteriën in geïnfecteerde urine, met urine besmet voedsel of beddengoed of een beet van een ziek dier. Omdat honden deze ziekten kunnen oplopen in het hondenpark, de trimmer of het asiel, is het belangrijk om altijd uw pup in de gaten te houden en de dierenarts te bellen als hun gedrag verdacht lijkt of als ze vreemde symptomen beginnen te vertonen. Honden kunnen het virus afstoten voordat ze zelfs maar tekenen van ziekte vertonen, wat betekent dat een ogenschijnlijk gezonde hond nog steeds andere honden kan infecteren. Als uw hond ook diarree heeft, bloed in het braaksel, lusteloos lijkt, blijft braken of geen vloeistoffen kan vasthouden, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts om levensbedreigende uitdroging te voorkomen.

Mensen kunnen ook sommige ziekten (zoals schurft, ringworm, kennelhoest en hondengriep) van hond op hond verspreiden via gedeelde borstels, halsbanden, beddengoed, enz...