Meest voorkomende aandoeningen bij honden?

Dit is een groot gezondheidsprobleem, vooral voor oudere honden, omdat het echt van invloed kan zijn op de manier waarop ze zien. Een cataract is een ondoorzichtigheid of troebelheid van de lens die voorkomt dat licht het netvlies bereikt, wat leidt tot een verminderd gezichtsvermogen.

Meest voorkomende aandoeningen bij honden?

Dit is een groot gezondheidsprobleem, vooral voor oudere honden, omdat het echt van invloed kan zijn op de manier waarop ze zien. Een cataract is een ondoorzichtigheid of troebelheid van de lens die voorkomt dat licht het netvlies bereikt, wat leidt tot een verminderd gezichtsvermogen. Cataract kan zich ontwikkelen in één of beide ogen en ze kunnen langzaam of snel vorderen, wat leidt tot visusstoornissen en zelfs blindheid. Tekenen van een cataract zijn onder meer een witachtig, blauw of grijs gebied in het midden van het oog en gedragsveranderingen met betrekking tot verminderd gezichtsvermogen.

Omdat honden hun scherpe gehoor- en reukzin kunnen gebruiken om verlies van gezichtsvermogen te compenseren, kan het voor een huisdiereigenaar moeilijk zijn om staar in een vroeg stadium op te sporen. Het is niet alleen ouderdom die deze gezwellen in het oog teweeg zal brengen. Cataract kan zich ontwikkelen nadat het oog een trauma heeft gehad of kan worden veroorzaakt door een ziekte. Staar bij honden kan zelfs aanwezig zijn wanneer de hond voor het eerst wordt geboren, of kan zich ontwikkelen in de eerste paar weken van het leven van een puppy.

Lees hier meer over staar bij honden. Artritis, een algemene term voor abnormale veranderingen in een gewricht, is een veel voorkomende aandoening bij oudere honden. In feite lijdt 1 op de 5 Australische honden op een bepaald moment tijdens hun leven aan artritis. Het is een belangrijke oorzaak van chronische pijn bij oudere honden en kan leiden tot blijvende gewrichtsschade.

De meest getroffen gewrichten bij honden zijn de heupen, knieën, schouders en ellebogen. U zult merken dat uw hond langzamer op de been komt (vooral's ochtends of bij koeler weer) en veel minder actief zal zijn dan vroeger. Het is vaak heel moeilijk te zeggen of uw hond lijdt aan artritis. Hoewel het erg pijnlijk is, kan uw hond zijn pijn en ongemak verbergen, vooral in de vroege stadia.

Oefening, gewichtsbeheersing en medicijnen tegen artritis kunnen er allemaal toe leiden dat uw hond de pijn van artritis kan overwinnen. Lees hier meer over artritis bij honden. Oorontstekingen komen zeer vaak voor bij honden, vooral bij rassen met lange oren en bij honden die veel tijd buiten doorbrengen. Lees hier meer over oorontstekingen bij honden.

Kennelhoest komt veel voor bij honden die zich in drukke omstandigheden bevinden, zoals in het dierenasiel, dierenarts of in de accommodatie voor huisdieren. Helaas is het een zeer besmettelijke ziekte die zich gemakkelijk tussen dieren verspreidt via druppeltjes in de lucht of contact met een besmet oppervlak (water, voerbak of contact met een andere hond). Gelukkig, hoewel kennelhoest slecht kan klinken, komt het voor ons overeen met verkoudheid en is het meestal niet ernstig of levensbedreigend. De beste manier om voor uw huisdier te zorgen met kennelhoest is door hem rust en voldoende goed voedsel en water te geven.

Mogelijk krijgt u antibiotica van uw dierenarts om het omver te werpen als het geval van uw hond bijzonder ernstig is. Bekijk onze vaccinatiegids voor honden voor informatie over het voorkomen van kennelhoest. Lees hier meer over kennelhoest bij honden. Diarree - frequente vloeibare of losse stoelgang - komt veel voor bij honden, grotendeels omdat het kan worden veroorzaakt door een aantal oorzaken, waarvan sommige ernstig, en andere niet meer dan een verandering in dieet of een gevoelige maag.

In ernstigere gevallen kan uitdroging optreden en dit kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, waaronder zwakte, inspanningsintolerantie en zelfs instorting en epileptische aanvallen. In de meeste gevallen neemt diarree na verloop van tijd af, een goed dieet en voldoende rust. Chronische diarree kan echter een symptoom zijn van een onderliggende ziekte zoals inflammatoire darmaandoeningen, nier- of leverziekte, infecties of zelfs kanker. Als de aandoening een week of langer aanhoudt, is het tijd om naar uw dierenarts te gaan voor een controle.

Lees hier meer over hondendiarree. Een andere veel voorkomende aandoening bij Australische honden en een aandoening die vaak niet serieus genoeg wordt genomen, is obesitas. Overzeese studies hebben aangetoond dat maar liefst 50% van de honden momenteel overgewicht heeft. Obesitas is een van de grootste oorzaken van ernstige langdurige ziekte bij honden.

Als uw hond zwaarlijvig is, riskeert hij allerlei gerelateerde aandoeningen te ontwikkelen, zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, artritis en nog veel meer. Het goede nieuws is dat u het gewicht van uw hond kunt verminderen. Er wordt aangenomen dat 95% van de gevallen van obesitas kan worden gecorrigeerd door het dieet en het trainingsregime van de hond te beheersen. Praat met uw dierenarts als u denkt dat uw hond te zwaar kan zijn.

Bamba, nu een oudere hond, is verzekerd bij Bow Wow Meow vanaf het moment dat hij een puppy was. Toen hij 11 jaar oud was, scheurde hij een ligament van het voorbeen omdat hij van het bed viel. Bow Wow Meow maakte het claimen van de kosten van zijn behandeling gemakkelijk, zodat zijn mensen zich konden concentreren op het helpen van Bamba om beter te worden. Andrew nam Sandy mee voor röntgenfoto's nadat ze mank begon te lopen.

Er werd vastgesteld dat ze een gescheurd kruisband in het linkerbeen had en een operatie nodig had. Na 6 maanden herstel en het laden van het andere been was nog een kniereconstructie nodig. Andrew is dankbaar dat Bow Wow Meow fantastisch en behulpzaam was, en leek echt om Sandy te geven. Susanne Sullivan redde Milly op 18-jarige leeftijd.

Ze besloot een huisdierenverzekering af te sluiten en was blij dat ze dat deed, want op 6-jarige leeftijd ontwikkelde Milly een agressieve vorm van kanker in haar poot, die sindsdien is teruggekeerd. Bow Wow Meow heeft 80% van haar veterinaire kosten op beide rekeningen terugbetaald en ze is erg dankbaar dat ze de keuze heeft gemaakt om Milly te verzekeren. Het kan heel eng en verwarrend zijn om erachter te komen dat een geliefde kanker heeft. Wanneer die geliefde uw hond is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende dierenartsen verschillende opvattingen kunnen hebben over de beste manier om de ziekte te behandelen.

Het is altijd een goed idee om een second opinion te zoeken, misschien bij een veterinaire oncoloog, en zorgvuldig uw opties te bekijken. Kanker is een klasse ziekten waarbij cellen ongecontroleerd groeien, het omliggende weefsel binnendringen en zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Net als bij mensen kunnen honden verschillende soorten kanker krijgen. De ziekte kan worden gelokaliseerd (beperkt tot één gebied, zoals een tumor) of gegeneraliseerd (verspreid door het lichaam).

Kanker is een „multifactoriële ziekte”, wat betekent dat er geen enkele oorzaak bekend is. We weten echter dat zowel erfelijke als omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker bij honden. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw hond een van de klinische symptomen vertoont die in de bovenstaande lijst worden genoemd. Als uw hond de diagnose kanker krijgt, kunt u een veterinaire oncoloog raadplegen, vaak in dienst van gespecialiseerde dierenartspraktijken en onderwijsziekenhuizen.

Diabetes bij honden is een complexe ziekte die wordt veroorzaakt door ofwel een tekort aan het hormoon insuline of een ontoereikende reactie op insuline. Nadat een hond heeft gegeten, breekt zijn spijsverteringsstelsel voedsel in verschillende componenten, waaronder glucose, dat door insuline in zijn cellen wordt gevoerd, een hormoon dat door de alvleesklier wordt afgescheiden. Wanneer een hond geen insuline produceert of deze niet normaal kan gebruiken, stijgt zijn bloedsuikerspiegel. Het resultaat is hyperglycemie, die, indien onbehandeld, veel gecompliceerde gezondheidsproblemen voor een hond kan veroorzaken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat diabetes als een beheersbare aandoening wordt beschouwd en dat veel diabetische honden een gelukkig, gezond leven kunnen leiden. De meest voorkomende vorm van de ziekte bij honden is type I, insulineafhankelijke diabetes, die optreedt wanneer de alvleesklier niet in staat is voldoende insuline te produceren of af te scheiden. Honden met diabetes type I hebben insulinetherapie nodig om te overleven. De exacte oorzaak van diabetes is onbekend.

Auto-immuunziekte, genetica, obesitas, chronische pancreatitis, bepaalde medicijnen en abnormale eiwitafzettingen in de alvleesklier kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte. Om diabetes goed te diagnosticeren, verzamelt uw dierenarts informatie over klinische symptomen, voert een lichamelijk onderzoek uit en controleert u bloedonderzoek en urineonderzoek. Hoewel een bepaalde vorm van diabetes, het type dat wordt aangetroffen bij honden jonger dan een jaar, wordt geërfd, kunnen goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging een lange weg helpen om de ontwikkeling van diabetes te voorkomen. Afgezien van andere negatieve effecten, is het bekend dat obesitas bijdraagt aan insulineresistentie.

Als u vermoedt dat uw hond diabetes heeft Als uw hond abnormale klinische symptomen vertoont zoals hierboven vermeld, maak dan onmiddellijk een afspraak om uw dierenarts te raadplegen. Als een diabetische hond niet wordt behandeld, kan hij secundaire gezondheidsproblemen krijgen, zoals staar en ernstige urinewegproblemen. Uiteindelijk kan onbehandelde diabetes coma en de dood veroorzaken. Hartworm is een parasitaire worm die leeft in het hart en de longslagaders van een besmet dier.

De wormen reizen door de bloedbaan en beschadigen slagaders en vitale organen terwijl ze uiteindelijk hun reis naar de vaten van de long en de hartkamer voltooien ongeveer zes maanden na de eerste infectie. Honderden wormen kunnen vijf tot zeven jaar in één hond leven. Hartwormziekte is ernstig en kan fataal zijn. Kennelhoest is een term die losjes wordt gebruikt om een complex van luchtweginfecties te beschrijven, zowel viraal als bacterieel, dat ontsteking van de stembox en luchtpijp van een hond veroorzaakt.

Het is een vorm van bronchitis en lijkt op een verkoudheid op de borst bij mensen. Hoewel het meestal vanzelf opruimt, is kennelhoest zeer besmettelijk voor andere honden. De meeste kennels gaan niet aan boord van een huisdier zonder bewijs van een recente vaccinatie tegen para-influenza en Bordetella, twee van de belangrijkste oorzaken van kennelhoest. Honden meer vatbaar voor kennelhoest Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken.

Het virus valt snel delende cellen in het lichaam van een hond aan, waardoor het darmkanaal het meest wordt aangetast. Parvovirus valt ook de witte bloedcellen aan en wanneer jonge dieren besmet zijn, kan het virus de hartspier beschadigen en levenslange hartproblemen veroorzaken. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest. Parvo is bestand tegen veel typische ontsmettingsmiddelen en kan moeilijk uit te roeien zijn.

Rabiës is een virale ziekte die de hersenen en het ruggenmerg van alle zoogdieren kan aantasten, inclusief katten, honden en mensen. Deze vermijdbare ziekte is gemeld in elke staat behalve Hawaï. Er is een goede reden dat het woord „hondsdolheid” angst bij mensen oproept zodra de symptomen verschijnen, hondsdolheid bijna 100% fataal is. Er zijn verschillende routes gemeld voor overdracht van het rabiësvirus.

Er is geen behandeling of genezing voor hondsdolheid zodra de symptomen optreden. Hoewel de naam anders suggereert, wordt ringworm helemaal niet veroorzaakt door een worm, maar door een schimmel die de huid, het haar en de nagels kan infecteren. Deze zeer besmettelijke ziekte kan leiden tot fragmentarische haaruitval bij een hond en kan zich ook verspreiden naar andere dieren en naar mensen. Behandeling van ringworm hangt af van de ernst van de infectie.

Veel honden hebben verschillende huidproblemen. Jeuk en krabben zijn typische tekenen van huidproblemen bij honden. De huid kan rood, ontstoken, schilferig, schilferig of anderszins abnormaal lijken. Ze kunnen ook haarvlekken verliezen.

Er zijn verschillende redenen waarom een hond huidproblemen kan ontwikkelen, waaronder allergieën, parasieten, huidinfecties en meer. Als uw hond constant krabt of kauwt, of als de huid abnormaal lijkt, raadpleeg dan uw dierenarts voordat uw hond ronduit ellendig wordt. Oorontstekingen zorgen er vaak voor dat honden hun hoofd schudden en hun oren krabben. Vaak is er oorafscheiding of puin en kunnen de oren een slechte geur hebben.

Oorontstekingen kunnen jeuken of zelfs pijnlijk zijn. Als ze niet worden behandeld, kunnen ze ernstige schade aanrichten. Als uw hond langer dan een dag of twee tekenen vertoont van een oorontsteking, ga dan naar uw dierenarts. Oorontstekingen gaan soms gepaard met huidproblemen.

Bovendien kunnen ze verband houden met allergieën. Er zijn zoveel redenen waarom een hond kan braken. Hoewel u niet elke keer dat uw hond overgeeft naar de dierenarts hoeft te haasten, is het ook niet iets om te negeren. Braken kan een teken zijn van toxiciteit, gastro-intestinale blokkering of andere ernstige ziekten.

De oorzaak kan ook zo simpel zijn als een dieetindiscretie. Probeer niet te raden; als uw hond blijft braken of andere symptomen heeft zoals diarree, gebrek aan eetlust of zwakte, moet u uw dierenarts erbij betrekken. Parasieten zijn overal in de wereld van uw hond. Het kunnen externe parasieten zijn, zoals vlooien en teken, of interne parasieten zoals hartwormen en darmwormen.

Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat parasieten uw hond aanvallen, meestal met maandelijkse preventieve behandelingen. Leer jezelf over hondenparasieten, zodat je je hond kunt beschermen. Tandziekte (in het bijzonder parodontitis, een aandoening van het tandvlees en tandaanhechtingen), is een ernstig en vaak over het hoofd gezien gezondheidsprobleem voor honden. Slechte adem is niet normaal bij honden en kan een teken zijn van tandheelkundige aandoeningen.

Tandplak en tandsteen in de mond van uw hond bevatten gevaarlijke bacteriën die schade aan de tanden en het tandvlees veroorzaken. Obesitas is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij honden. Obesitas kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en orthopedische problemen. Gelukkig kan obesitas worden voorkomen (en meestal worden teruggedraaid) door middel van een goed dieet en lichaamsbeweging.

Oorinfecties en otitis externa bij honden. Merck Veterinary Manual Braken bij honden. Merck Veterinary Manual Obesitas bij huisdieren is een groeiend probleem. Colorado State University Veterinary Teaching Hospital.

WebMD geeft geen medisch advies, diagnose of behandeling. Een ernstige snee of snijwond is een wond die wordt veroorzaakt door het scheuren van huid en andere lichaamsweefsels. Klein trauma kan alleen de huid beschadigen, terwijl ernstig trauma diepere spieren en pezen kan beschadigen en de kans op bloedingen of infecties kan veroorzaken. Een huidinfectie is een bacteriële infectie die intense jeuk kan veroorzaken, wat tot ongemak leidt.

De onderliggende oorzaak van de huidinfectie kan ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de hond, afhankelijk van de ziekte. Urineweginfecties worden meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. De meeste gevallen van bacteriële cystitis stijgen op, wat betekent dat de aanstootgevende bacteriën voortkomen uit het eigen darmkanaal van de hond en opstijgen naar de blaas. Artritis beïnvloedt het gladde kraakbeen van het gewricht, dat is de bedekking van bot in de gewrichten die verantwoordelijk is voor de soepele, niet-pijnlijke beweging van gewrichten.

Wanneer het versleten raakt, worden ruwe botoppervlakken blootgelegd en wrijven ze tegen elkaar. Het kan gedurende een levensduur of als gevolg van letsel optreden. Obesitas wordt gedefinieerd als de overmatige ophoping van lichaamsvet. Tussen 25 en 40 procent van de honden wordt als zwaarlijvig beschouwd of zal waarschijnlijk zwaarlijvig worden, waardoor het een van de meest voorkomende voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen bij honden in onze samenleving is.

Honden van alle leeftijden kunnen last hebben van een reeks medische problemen en ziekten, en we hebben deze handige lijst samengesteld met veelvoorkomende aandoeningen, hoe ze te herkennen en hoe ze kunnen worden behandeld. Deze symptomen kunnen ook worden geassocieerd met andere medische aandoeningen, zoals nieraandoeningen en diabetes, dus als dit bekend klinkt, breng uw hond dan naar de dierenarts zodat de urine kan worden gecontroleerd. Veel van de ziekten die jaren geleden bij puppy's voorkwamen, zoals Distemper en Adenovirus (Canine Hepatitis) worden zelden gezien dankzij de effectiviteit van vaccins. Mestceltumoren zijn de meest voorkomende vorm van huidkanker bij honden, goed voor ongeveer elf procent van de huidkanker bij honden.

Enkele van de meest voorkomende soorten parasieten bij honden zijn interne parasieten (hartwormen), darmparasieten (haakwormen en ringwormen) en externe parasieten (vlooien en teken). Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende ziekten waaraan uw hond (en) kunnen worden blootgesteld tijdens een hondenbijeenkomst. Pemphigus foliaceus, een oppervlakkige huidziekte, komt vaker voor bij Siberische Huskies dan bij andere honden. Ze staan algemeen bekend als hotspots, maar de medische term voor die kale, ontstoken, rode gebieden die je vaak bij honden ziet, is acute vochtige dermatitis - een bacteriële huidinfectie.

Het is een van de meest voorkomende infectieziekten ter wereld bij honden en wordt veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Ontsteking van de gehoorgang komt vaak voor bij honden met lange en slappe oren, die tot 20 procent van de honden treft en een van de belangrijkste redenen is waarom honden naar de dierenarts worden gebracht. Een veel voorkomend gezondheidsprobleem voor honden, vlooien zijn gemakkelijk op te pikken voor uw hond, maar ze zijn ook gemakkelijk te behandelen. .