Wat is de meest voorkomende auto-immuunziekte bij honden?

Pemphigus foliaceous Ongeveer een derde van alle auto-immuunziekten bij honden is pemphigus, waardoor het de meest voorkomende dermatologische auto-immuunziekte is. Bij pemphigus verschijnen er meestal symmetrische laesies op de oren en het gezicht van de hond.

Wat is de meest voorkomende auto-immuunziekte bij honden?

Pemphigus foliaceous Ongeveer een derde van alle auto-immuunziekten bij honden is pemphigus, waardoor het de meest voorkomende dermatologische auto-immuunziekte is. Bij pemphigus verschijnen er meestal symmetrische laesies op de oren en het gezicht van de hond. Haaruitval, blaasjes, puisten en erosies met zweren kunnen worden waargenomen. Pemphigus Foliaceus (PF) - De term betekent bladachtige pemphigus en dit is de meest voorkomende immuungemedieerde huidziekte bij honden en katten.

Pemphigus foliaceus wordt zelden aangetroffen in de mond of op mucocutane kruispunten. In deze vorm van pemphigus ontwikkelt de patiënt korsten (korstjes) en zweren rond de ogen, oren, voetzolen, lies en neusbrug. Rassen die vaker werden getroffen, waren onder meer de Chow chow, akita, cocker spaniel, Labrador retriever, teckel, Engelse bulldog, Finse spits en schipperke. Pemphigus foliaceus verschijnt meestal plotseling zonder een erkende oorzaak.

In sommige gevallen kan het echter door geneesmiddelen worden geïnduceerd of kan het het gevolg zijn van jaren van chronische huidziekte. Hypothyreoïdie bij honden verwijst naar een aandoening waarbij hun schildklier niet genoeg hormonen produceert (. Dit kan gebeuren als gevolg van schade aan de schildklier van de hond, ziekte van de schildklier of geboorteafwijkingen. Schade aan de schildklier als gevolg van auto-immune thyroïditis is een van de grootste oorzaken van hypothyreoïdie bij honden.

Auto-immune thyroïditis is wanneer het auto-immuunsysteem van een hond antilichamen tegen de schildklier ontwikkelt en deze aanvalt, waardoor schade wordt veroorzaakt en de functie wordt belemmerd. Hypothyreoïdie bij honden wordt gediagnosticeerd door middel van bloedonderzoek en een diagnostisch onderzoek. Behandeling voor hypothyreoïdie bij honden is vervanging van schildklierhormoon op recept (. Medicatie kan periodiek moeten worden aangepast en is nodig voor de rest van het leven van een hond.

Een diagnose van DLE vereist een lichamelijk onderzoek en een huidbiopsie van het probleemgebied. Deze biopsie zal de dierenarts helpen om andere aandoeningen uit te sluiten die vergelijkbare symptomen veroorzaken en om DLE bij uw hond te bevestigen (1.Behandeling van DLE bij honden is gericht op het genezen van het getroffen gebied en het onderdrukken van het immuunsysteem met steroïden). Als er een infectie ontstaat door zweren, kunnen antibiotica nodig zijn (1) Uw dierenarts kan ook huidsupplementen zoals vitamine E aanbevelen. Inflammatoire darmaandoening bij honden treedt op wanneer het immuunsysteem van het dier overdreven reageert op de bacteriën in de darmen.

Dit veroorzaakt ontstekingen en veroorzaakt gastro-intestinale symptomen (1.Om IBD bij een hond te diagnosticeren, zal de dierenarts een grondige geschiedenis van de symptomen van uw hond afleggen en een lichamelijk onderzoek voltooien. Routinetests omvatten het afnemen van bloed en een urineonderzoek om andere oorzaken van symptomen uit te sluiten. Er wordt een fecaal onderzoek gedaan om te controleren op parasieten. Dierenarts kan ook een echografie of bariumröntgenfoto aanvragen om te controleren op veranderingen in de darmwand van de hond.

In zeldzame gevallen kan een monster van het darmweefsel worden gebiopt (1.Immuungemedieerde trombocytopenie bij honden wordt veroorzaakt wanneer het immuunsysteem de bloedplaatjes aanvalt). IMT kan een primaire ziekte zijn of het kan een secundaire ziekte zijn (1) Honden met IMT kunnen slechts één episode van IMT-symptomen ervaren, maar andere honden kunnen een terugval krijgen als gevolg van andere gezondheidsproblemen of stressvolle situaties (1.Behandeling van IMT bij honden vereist steroïden om de vernietiging van bloedplaatjes te vertragen. Afhankelijk van hoeveel bloed verloren is gegaan en de resultaten van een CBC, kan een bloedplaatjesrijke plasmatransfusie nodig zijn (1.Pemphigus bij honden treedt op wanneer het auto-immuunsysteem van het dier de verbindingen tussen huidcellen aantast; het is de meest voorkomende auto-immuunziekte bij honden (1.Er is geen remedie voor pemphigus, maar onderdrukking van het immuunsysteem met steroïden kan de symptomen onder controle houden. Voortdurende behandeling kan nodig zijn, maar uw dierenarts zal willen controleren op symptomen van bijwerkingen van medicatie (2.De ziekte van Addison wordt ook wel hypoadrenocorticisme bij honden genoemd).

De ziekte van Addison treedt op wanneer de bijnieren van de hond niet voldoende steroïde hormonen kunnen produceren, met name cortisol en aldosteron (22, 2.In de meeste gevallen is de ziekte van Addison bij honden het gevolg van het aanvallen van het immuunsysteem de bijnier. Het is ook mogelijk dat Addison's wordt veroorzaakt door andere ziekten en processen die de bijnieren van de hond beschadigen (2.Immuungemedieerde hemolytische anemie bij honden wordt veroorzaakt door het immuunsysteem dat rode bloedcellen aanvalt). Omdat rode bloedcellen worden vernietigd, worden weefsels en cellen in het lichaam geen zuurstof meer (2) Immuungemedieerde hemolytische anemie wordt gediagnosticeerd door een volledig bloedbeeld. Testen zullen een laag percentage rode bloedcellen aantonen en die rode bloedcellen in het monster zullen misvormd en abnormaal groot zijn (2.Immuungemedieerde polyartritis bij honden wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem de gewrichten aanvalt en pijn, zwelling en invloed heeft op het vermogen van uw hond om te lopen.

IMPA kan een op zichzelf staande aandoening zijn, maar het kan ook een symptoom zijn van wijdverspreide auto-immuunziekte (27, 2.Immuungemedieerde polyartritis wordt gediagnosticeerd door een bloedtest en beeldvorming van de gewrichten). Een gezamenlijke kraan om een monster gewrichtsvloeistof te nemen om te controleren op eventuele afwijkingen. IMPA bij honden wordt alleen gediagnosticeerd als andere mogelijke oorzaken van gewrichtssymptomen zijn uitgesloten (2.Auto-immuunziekten treden op wanneer het immuunsysteem per ongeluk normale lichaamsweefsels aanvalt omdat het denkt dat een deel van uw lichaam of proces een ziekte is en het probeert te bestrijden; een bekend voorbeeld bij mensen is type 1 suikerziekte. Auto-immuunziekten worden in de diergeneeskunde vaak een 'immuungemedieerde' ziekte genoemd (bijvoorbeeld immuungemedieerde trombocytopenie of gebrek aan bloedplaatjes).

De prognose voor auto-immuunziekten hangt af van de specifieke diagnose van uw hond en de ernst van de symptomen. Jean Dodds DVM zegt: „Je kunt de ontwikkeling van auto-immuunziekten bij je hond helpen voorkomen door hem goede voeding te geven en zijn blootstelling aan gifstoffen te verminderen. Dit komt het meest voor bij gevallen waarin de hond bloed- of botkanker heeft, in contact is gekomen met een toxine (gif, gif of chemische stof) of een bloedparasiet heeft opgelopen. Verschillende auto-immuunziekten verschillen in de symptomen die ze vertonen en de impact die ze hebben op het lichaam van een hond, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het immuunsysteem heeft zich tegen het lichaam gekeerd (.

Immuungemedieerde ziekten bij honden omvatten ziekten van de huid, ogen, hersenen, nieren, gewrichten, beenmerg of bloed. Dus de beste manier om auto-immuunziekten te voorkomen, is om uw hond in de beste gezondheid te houden die u kunt, door een gezond, vers dieet te voeren, gifstoffen in zijn omgeving te minimaliseren en zijn immuunsysteem te ondersteunen. Wanneer het immuunsysteem van uw hond overdreven reageert op bacteriën in de darmen, veroorzaakt het ontstekingen en gastro-intestinale symptomen die leiden tot inflammatoire darmaandoeningen. Er zijn veel onbekenden in de oorzaken van auto-immuunziekten, dus het is moeilijk om uw hond te beschermen tegen alles wat hem kan schaden.

Deze agressieve en verwarde immuuncellen kunnen verschillende problemen veroorzaken, lees verder voor de 3 meest voorkomende auto-immuunziekten bij honden. Pemphigus foliaceus komt het meest voor bij Akitas, chow chows, cocker spaniels, teckels en Labrador retrievers. Toch hebben wetenschappers acht meest voorkomende auto-immuunziekten bij honden vastgesteld, hun symptomen en enkele mogelijke oorzaken en behandelingen. Bij een hond met een auto-immuunziekte vergist hun immuunsysteem een deel van het lichaam voor een buitenlandse indringer en begint het aan te vallen.

Pemphigus erythematosus (PE) - De term betekent rode en ontstoken pemphigus en het meest voorkomende symptoom is roodheid, korstvorming, schubben en haaruitval op de neus. .