Welke ziekte doodt honden het meest?

Hier zijn acht dodelijke hondenziekten, en hoe ze te behandelen, hondenziekte. Zorg voor je hondDoor Jacqueline Bennett Vaak lijden ze in stilte, niet in staat om ons te vertellen of hun buik pijn doet of wat pijn doet.

Welke ziekte doodt honden het meest?

Hier zijn acht dodelijke hondenziekten, en hoe ze te behandelen, hondenziekte. Zorg voor je hondDoor Jacqueline Bennett Vaak lijden ze in stilte, niet in staat om ons te vertellen of hun buik pijn doet of wat pijn doet. Als eigenaren van gezelschapsdieren proberen we goed voor onze pups te zorgen, maar het kan moeilijk zijn als ze ons niet kunnen vertellen wat er mis is. Het parvo-vaccin is een van de kernvaccins die elke puppy zou moeten krijgen, wat betekent dat de meeste honden deze vermijdbare virale ziekte die hun darmen en hart aantast niet daadwerkelijk zouden moeten krijgen.

Puppy's in fokfaciliteiten of schuilplaatsen lopen het grootste risico om in contact te komen met een besmette hond. De meeste honden lopen parvo op door in direct contact te komen met de poep van een besmette hond. Symptomen zijn onder meer ernstige diarree en gewichtsverlies, braken en lethargie. Schade aan het immuunsysteem en de darmen kan leiden tot septische shock.

De overlevingskans is niet groot, meer dan de helft van de honden die parvo krijgen, sterft. Maar nogmaals, parvo is grotendeels te voorkomen door vaccin, net als verschillende andere zeer dodelijke ziekten die deel uitmaken van de kernvaccinaties hondenziekte, hepatitis en hondsdolheid. Wolft uw hond zijn voedsel in een oogwenk naar beneden? Dan loopt hij mogelijk het risico op een opgeblazen gevoel, wat in feite een vergrote maag is, dit kan nog ingewikkelder worden als de maag ook draait. Dit voorkomt dat vocht en lucht uit de maag ontsnappen, waardoor de hond niet kan boeren of braken.

Er zijn ook tijdgevende voerbakken op de markt, zelfs een speelgoedbal die uw hond moet rondkloppen om het voedsel eruit te krijgen. Dit stimuleert de geest van je hond en dwingt hem langzaam een win-win te eten. Nierziekte ontwikkelt zich meestal geleidelijk en wordt het vaakst gezien bij oudere honden, maar het kan ook ontstaan als een complicatie van medicijnen of andere infectieziekten (zoals de ziekte van Lyme). Helaas, nierziekte die zich ontwikkelt gedurende het leven van een huisdier a, k, a.

Chronische nierziekte is meestal niet te voorkomen. Honden met een genetische aanleg voor nierfalen lopen het grootste risico. Om acute nieraandoeningen te voorkomen, moet u menselijke medicijnen uit de buurt van uw hond houden, tenzij uw dierenarts anders adviseert. Houd antivries ook uit de buurt van honden, ze houden van de smaak, maar het is behoorlijk giftig, zelfs in lage doses.

Er zijn verschillende manieren waarop honden hun poten op antivries kunnen krijgen, waaronder het van de garagevloer likken of het uit winterse pijpen halen. Deze door teken overgedragen ziekte is een andere zeer te voorkomen ziekte. Het wordt veroorzaakt door een bacterie die wordt overgedragen door langzaam voedende hertenteken die minstens 18 uur aan de hond zijn gehecht. Het is de meest voorkomende van tekengerelateerde ziekten.

Het belangrijkste symptoom is kreupelheid in ledematen die gedurende een bepaalde periode van been naar been kunnen verschuiven. Stijfheid en afname van de eetlust kunnen ook voorkomen. Als het niet wordt gevangen, kan de ziekte van Lyme leiden tot nierproblemen, zelfs nierfalen. De behandeling vindt plaats door middel van antibiotica en hoewel de symptomen meestal binnen vier weken verdwijnen, verdwijnen ze mogelijk niet altijd volledig.

Uw hond weghouden van tekengevoelige gebieden en uw hond controleren op teken zijn altijd goede ideeën, maar preventieve tekenmedicijnen zijn de meest effectieve manier om de ziekte van Lyme en andere door teken overgedragen ziekten te voorkomen. Er zijn actuele medicijnen om teken af te weren en te doden die u rechtstreeks op de vacht van uw hond legt, zoals Frontline en K9 Advantix. Er zijn ook pillen, zoals Capstar, en zelfs halsbanden die uw hond kan dragen, zoals Preventic. Houd er rekening mee dat de effectiviteit van actuele geneesmiddelen gedurende de maand afneemt, vooral als uw hond gaat zwemmen of in bad gaat.

Betaal je liever nu voor hartwormmedicatie of een dure en pijnlijke behandeling later? Helaas kiezen de meeste mensen voor het laatste, ook al zijn preventieve medicijnen redelijk goedkoop. Het enige dat nodig is om uw hond hartworm te krijgen, is een enkele hap van een geïnfecteerde mug. Vroeger waren het droge klimaten die als veilig werden beschouwd voor hartworm, maar deze hartaandoening is gemeld in alle 50 staten. Het is beter om veilig te zijn dan sorry, vooral gezien de betrokken behandeling.

Raadpleeg uw dierenarts om te zien wat het beste is voor uw hond, die moet worden getest voordat u de preventieve medicatie kunt geven om er zeker van te zijn dat hij nog geen hartworm heeft. Honden en katten zijn vatbaar voor hartworm, dus als u een kat heeft, des te meer reden om uw hond preventieve medicijnen te geven. Er is geen behandeling voor katten met hartworm en uw hond kan het oplopen van andere besmette dieren. Vrijwel iedereen weet dat honden geen chocolade kunnen eten.

Maar verrassend genoeg slaagt een groot aantal honden er nog steeds in om hun poten erop te krijgen, en het blijft een van de meest voorkomende oorzaken van vergiftiging bij honden. De hoeveelheid die uw hond eet en het soort chocolade zijn de twee belangrijkste kwesties. Symptomen van chocoladevergiftiging zijn braken, diarree, pacing, hijgen en schudden. Ernstigere gevallen kunnen een onregelmatige hartslag, toevallen, een hartaanval of zelfs de dood veroorzaken.

Als u denkt dat uw hond chocolade heeft gegeten, wacht dan niet om hem naar de dokter te brengen. Symptomen van chocoladevergiftiging kunnen tot 72 uur aanhouden. PetMD biedt deze chocoladetoxiciteitsmeter aan om het vergiftigingsniveau van uw hond te meten, maar het is nog steeds het beste om meteen naar een dierenarts te gaan. Lees voor een waargebeurd levensverhaal ons bericht, My Dog Ate Chocolate.

Er zijn allerlei soorten kankers bij honden, en ze lijken in opkomst te zijn. Maar liefst 50 procent van de honden van tien jaar en ouder zal een vorm van kanker ontwikkelen, en het is de belangrijkste doodsoorzaak van honden in deze leeftijdsgroep. Hoe sneller je kanker vindt en behandelt, hoe groter de overlevingskans. Als u een verandering in het gedrag of de gewoonten van uw hond opmerkt, vermeld dit dan meteen aan uw dierenarts.

Enkele tekenen van kanker zijn ongewone geuren, haaruitval, gezwollen lymfeklieren, knobbeltjes op de huid, gewichtsverlies, verandering in eetlust en lethargie. Dus welke kanker is het meest te behandelen? Lymfoom is toevallig ook een van de meest voorkomende vormen van hondenkanker, dus zorg ervoor dat uw hond regelmatig wordt gecontroleerd om dit te voorkomen, vooral als hij ouder wordt. Genetica en omgevingsfactoren spelen ook een rol bij de ontwikkeling van kanker. Sommigen crediteren de stijging van het aantal hondenkanker aan honden die gewoon langer leven met betere gezondheidszorgopties.

Anderen geven hond „junkfood” de schuld van de opkomst, met merkproducten met ingrediënten waarvan wordt gedacht dat ze kanker veroorzaken. Controleer de etiketten en vermijd BHT, BHA en ethoxyquine. Schimmels leven in de bodem en worden meestal overgedragen door sporen in de lucht. Dus als uw hond besmette grond inademt, kan hij een schimmelziekte oplopen.

Sommige schimmels zijn erger dan andere, er zijn ziekten die alleen de huid aantasten en er zijn ziekten die het hele lichaam aantasten (de lever, longen en hersenen). Dit laatste is veel erger en kan dodelijk zijn. De vier schimmelziekten die het hele lichaam aanvallen zijn blastomycose, histoplasmose, dalkoorts en cryptokokkose, die allemaal honden in verschillende regio's van de Verenigde Staten treffen. Valley Fever is de ernstigste en levensbedreigende van de groep, voornamelijk van invloed op hete, droge, stoffige woestijngebieden van Californië, Arizona en Texas.

De schimmels worden meestal begraven in de grond, maar kunnen op een aantal manieren worden verplaatst: aardbevingen, constructie, regen en vrijkomen in de lucht waar honden het kunnen inademen. Als uw hond ademhalingssymptomen ontwikkelt, kan de ziekte dodelijk zijn. Blastomycose is een andere zeer ernstige schimmelziekte die honden treft in de buurt van het gebied van de Grote Meren en andere oostelijke VS, S. De schimmel leeft in beschutte grond tegen de zon, voornamelijk langs rivieroevers, meren en moerassen.

De meeste honden die het krijgen leven binnen 400 meter van een watermassa. Reuen van grote rassen lopen het grootste risico en symptomen zijn meestal ademhalingsmoeilijkheden, huidlaesies en verlies van eetlust. Wat maakt blasto zo gevaarlijk? Het wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd, wat kan leiden tot ernstige permanente schade of zelfs de dood. Helaas was dat het geval voor de pas geredde hond Chase, een fervent graafmachine en avontuurlijke driejarige met twee meren in zijn achtertuin, maar een onzeker medisch verleden van een asielhond.

Chase was een energieke en speelse hond, maar zijn leven werd tragisch afgebroken door een vaak verkeerd gediagnosticeerde schimmelziekte. Picken noemt het een „perfecte, vreselijke storm voor Chase, alle risicofactoren waren er, maar zelfs de dierenarts overwoog het pas toen het te laat was. Hoewel kennelhoest niet levensbedreigend is, lijken de symptomen sterk op andere, meer ernstige ziekten zoals hondenziekte, dus het is belangrijk om uw dierenarts te waarschuwen zodra u symptomen opmerkt. Kennelhoest kan worden voorkomen met een vaccin.

Honden die regelmatig aan grote groepen honden worden blootgesteld, lopen het grootste risico om kennelhoest op te lopen en zouden het meest baat hebben bij het vaccin. Er liggen tal van gevaren op de loer voor uw hond, maar door uzelf te bewapenen met de kennis van de meest voorkomende en vermijdbare dodelijke ziekten, kunt u hem veiliger houden. Hondenziekte is een dodelijke ziekte die niet de juiste medische behandeling heeft. De beste manier om te voorkomen dat uw hond deze ziekte oploopt, is door middel van vaccinatie.

Er moet voor worden gezorgd dat uw puppy uit de buurt van geïnfecteerde honden blijft. Als een niet-gevaccineerde hond deze ziekte oploopt, bieden dierenartsen ondersteunende zorg aan de hond en houden ze de lichaamsvloeistoffen in stand om secundaire infectie te voorkomen. De kans op herstel is echter vrij laag. Hondsdolheid vormt een bedreiging voor de mens omdat het kan worden verspreid van een besmet dier naar een mens die in contact komt met het speeksel van een geïnfecteerde hond.

Hondsdolheid veroorzaakt elk jaar 56.000 mensensterfgevallen. Vaccinatie is de beste manier om te voorkomen dat uw hond hondsdolheid krijgt. Gelukkig is er een effectief vaccin om uw hond te beschermen tegen deze dodelijke ziekte. Het hondenhondenvaccin wordt beschouwd als een kernvaccin en wordt aanbevolen voor elke hond.

Canine parvovirus is een zeer besmettelijke virale ziekte die levensbedreigende ziekten kan veroorzaken. Canine parvovirus (CPV) is een zeer besmettelijke virale ziekte bij honden die vaak acute gastro-intestinale aandoeningen veroorzaakt bij puppy's. De ziekte treft het vaakst bij pups tussen zes en 20 weken oud, maar oudere dieren worden soms ook getroffen. Een zeldzame variant van de ziekte kan worden gezien bij zeer jonge (neonatale) puppy's is myocarditis (een ontsteking van de hartspier).

Leptospirose is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie die kan leiden tot ernstige nier- en leverschade bij honden en kan worden verspreid naar mensen. Als de ziekte niet wordt behandeld, kan de ziekte dodelijk zijn. Het kan tot 21 dagen duren voordat symptomen van leptospirose optreden, en sommige geïnfecteerde huisdieren vertonen mogelijk helemaal geen symptomen. Leptospirose treft jongere dieren over het algemeen ernstiger dan oudere dieren.

Als leptospirose vroeg genoeg wordt gevangen, kan leptospirose worden behandeld met antibiotica en is het risico op ernstige orgaanschade minimaal. Voor honden die de ziekte oplopen, betekent behandeling over het algemeen een langdurig en duur ziekenhuisverblijf, met minstens vijf tot zeven dagen op de intensive care, rehydratatie door een infuus, veel antibiotica en medicijnen om misselijkheid onder controle te houden. Omdat parvovirus maandenlang in een omgeving kan leven, moet u extra voorzichtig zijn als er een besmette hond in uw huis of tuin is geweest. Slechte adem kan in sommige gevallen ook aanwezig zijn, vooral bij acuut nierfalen veroorzaakt door tandheelkundige aandoeningen.

Veel voorkomende symptomen van blastomycose bij honden zijn hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, koorts, gewichtsverlies en apathie. Symptomen van chocolade-intoxicatie bij honden zijn braken, diarree, vaker plassen, hijgen, pacing en schudden. Dat is de reden waarom hondsdolheid zo dodelijk is bij honden, omdat er geen manier is om een diagnose te stellen voordat de symptomen verschijnen, en het is te laat om iets te doen als het probleem duidelijk wordt. Dit is weer een ernstige hondenziekte die tot de dood kan leiden, maar die kan worden voorkomen met het juiste hartwormmedicijn.

Caval-syndroom op zichzelf kan worden beschouwd als een van de meest dodelijke hondenziekten, aangezien studies extreem hoge sterftecijfers bij honden en katten aantonen. Geïnfecteerde honden kunnen enorme aantallen virussen afwerpen, waardoor het moeilijk is om een gebied te desinfecteren zodra het is blootgesteld aan een geïnfecteerde hond. Honden met hartwormziekte klasse III kunnen last hebben van gewicht of spierverlies, droog of vettig haar, extreme intolerantie voor lichaamsbeweging, ademhalingsmoeilijkheden en vochtophoping in de buik. De CPV fecale PCR-test detecteert kleine stukjes viraal DNA die specifiek zijn voor CPV in de ontlasting van een geïnfecteerde hond.

Sommige hondenbezitters gebruiken geen preventieve medicijnen, ook al kunnen honden hartwormziekte krijgen door een enkele beet van een geïnfecteerde mug. De ziekte kan een hond vrij snel doden, soms binnen enkele dagen, en het kan overlevende dieren darm- en hartschade achterlaten. Het is ook belangrijk om uw hond niet op de grond te laten lopen waar geïnfecteerde honden mogelijk zijn geweest totdat het vaccin volledig is ingeslagen. .